Svet

Region

Beograđanin Milorad Kapor protiv Bonda! (Video)

U godini u kojoj se obeležava pola veka Džejmsa Bonda na velikom platnu i to premijerom najnovijeg filma „Skajfol“ koja će biti održana u oktobru u Londonu, jednu od uloga u njemu dobio je i jedan glumac sa Balkana.

Beograđanin Milorad Kapor protiv Bonda! (Video)



Kapor Milorad je član Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Beograđanin. Poznat je po pozorišnim ulogama, zapažen i po nekim filmskim u domaćim, ali sve češće, i u stranim produkcijama.

Nakon uloge u naučnofantastičnom trileru Lokaut u koprodukciji Lika Besona, učešće u najnovijem Bond filmu Skajfol (Skyfall), u režiji oskarovca Sema Mendesa, Miloradu Kaporu veliki je izazov.



Prvi krug za dobijanje uloge u filmu čija premijera će biti deo proslave 50 godina Džejmsa Bonda na velikom platnu, za srpskog glumca bio je u Sarajevu.

„Tamo je došla kasting direktorka filma Keri Mekvilijams. Ona me odabrala. Onda smo otišli u London, najveći studio u Engleskoj. Prošao sam i onda je bio završni razgovor sa Semom Mendesom", objasnio je Kapor.

Veze Balkana i Bonda datiraju od 1963. godine i filma Iz Rusije s ljubavlju. Vozeći se Orijent ekspresom agent 007 izlazi na stanicama u Beogradu i Zagrebu.

Balkan se pominje i u filmu Svet nije dovoljan, kao i u Kazino Rojalu, gde se pojavljuje i Lazar Ristovski.

Novi Skajfol biće pun uobičajene akcije, egzotičnih destinacija, lepih žena i negativaca.

„Igram 'bed gaja', kapetana broda. Igram u krucijalnoj sceni u Džejmsu Bondu i imam okršaj sa njim, to jest sa Danijelom Krejgom", otkrio je Kapor naglašavajući da je svoj deo posla završio - dobio tekst i izgovorio ga.

A kako prokričiti put do evropskih i svetskih produkcija, mladim glumcima Kapor poručuje: „Biti u kondiciji glumačkoj, umetničkoj, vežbati jezike, vežbati telo i vežbati duh bez prekida. Ne gubiti vreme!"



Autor: S.P.
Izvor: RTS

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>