Region

Svet

Košarkaš u bekstvu posle otmice fotografa

Nakon što je košarkaš Vladimir Dašić u četvrtak uveče kidnapovao fotoreportera Alo kada ga je ovaj fotografisao kako izlazi iz zgrade pevačice Milene Ćeranić u naselju Belvil u Novom Beogradu, sportista je naprasno nestao, a u trag ne može da mu uđe čak ni policija!

Košarkaš u bekstvu posle otmice fotografa



Naime, naša redakcija je taj vandalski napad odmah prijavila nadležnim organima, koji su već u četvrtak uveče pokrenuli istražni postupak.

"Policija je odmah krenula u potragu za Vladimirom, međutim, od tog trenutka mu se svaki trag gubi. Pokušavali su da ga dobiju na mobilni telefon, ali bez uspeha. Kontaktirali su sa svima za koje su smatrali da mogu da budu od pomoći ili osobe koje su eventualno mogle da se čuju s njim od trenutka kada je pobegao" - priča za Alo dobro obavešteni izvor i dodaje da je policija zvala i Željka Dašića, oca košarkaša otmičara.

"Njegov otac je policiji rekao da je iz medija saznao šta je uradio njegov sin. Bio je šokiran i ispričao je da se sa sinom nije čuo već desetak dana, kao ni sa Vladimirovom devojkom Marijom. Takođe je pomenuo da košarkaš sa Marijom ima malo dete, a da njen broj nema jer ga često menja. Nadležni organi će sigurno doći do njega, a pretpostavlja se da je otišao ili u Crnu Goru ili u Sloveniju jer tamo igra za Olimpiju" - zaključio je naš izvor.

Kompanija „Ringier Axel Springer“, izdavač dnevnog lista „Alo!“, najoštrije osuđuje otmicu našeg fotografa.

"Kompanija ovakvo ponašanje smatra nedopustivim i istovremeno najoštrije protestuje povodom ugrožavanja lične bezbednosti novinara i fotoreportera u Srbiji i ističe da otmica uz najgnusnije pretnje i najružnije psovke predstavlja flagrantno kršenje prava na slobodu izražavanja koje nužno obuhvata i pravo javnosti da prima informacije o događajima i ličnostima o kojima javnost ima pravo da zna. Zahtevamo od svih nadležnih organa da na svaki mogući način zaštite ugrožene novinare i fotoreportere, sprovedu najhitnije mere u okviru svojih nadležnosti u interesu zaštite prava na slobodu izražavanja i ostvarivanja funkcije medija u demokratskom društvu, kao i da adekvatno i u najkraćem vremenskom periodu kazne počinioca" - navodi se u ove kuće.

Izvor: Alo

Viber

Izvor: Svet Plus


>