Region

Svet

Region

Gde je i šta radi Boba iz Žikine dinastije? (Foto)

Posle uloge u hit serijalu „Lude godine” povukao se iz glume i već tri decenije se bavi marketingom. Kaže da je danas ljudima potrebno mnogo vremena da se sete odakle ga znaju.

Gde je i šta radi Boba iz Žikine dinastije? (Foto)



Sećate li se Bobe Pavlovića iz serijala „Lude godine”, koji je mnogo voleo Mariju (Rijalda Kadrić) i imao velikih problema sa tata Žikom (Dragomir Bojanić Gidra)? Vladimir Petrović tumačio je ovu ulogu u devet nastavaka popularnog serijala, igrao je i u filmu „Majstor i šampita”, a onda se potpuno povukao iz glumačkog posla.

Vladimir danas ima 57 godina, oženjen je Jasminkom, s kojom ima sina Igora (28) i ćerku Anu (22) i bavi se marketingom. Boba već tridesetak godina kreira reklamne poruke.



"Taj posao mi je postao važniji, ali je uvek nekako bio u senci popularnih filmova koje sam snimio. Više od deset godina sam vlasnik i osnivač „Reklamne agencije”. Poslednja, za našu malu agenciju značajna i uspešna reklamna kampanja je urađena za Upravu za rodnu ravnopravnost, koja je pri Ministarstvu rada i socijalne politike, zato što se jedino u Srbiji za ćerku kaže „sine”.

Danas ga retko prepoznaju po ulozi u „Ludim godinama”.

"Dosta sam se promenio, pa me ljudi uglavnom prepoznaju po glasu. Ponekad me dugo gledaju dok se ne sete odakle me znaju", kaže Petrović, i dodaje da njegov sin neodoljivo podseća na Bobu.

"Taman kada smo krenuli na zaslužen godišnji odmor, leto nam je donelo mnoga iznenađenja. Moj sin Igor, koji sada više liči na Bobu iz „Ludih godina” nego ja, oženio se Ivanom iz Splita. Sve je bilo vrlo uzbudljivo, veselo i svečano. Leto se završilo tako što sam pre neki dan postao teča, jer je sestra moje supruge rodila sina. Za nas su to bili veliki i značajni događaji. Osim toga, ćerka Ana upisuje četvrtu godinu na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Malo li je?! – pita se Vladimir.



Glumom je počeo da se bavi u dramskoj sekciji Radio Beograda, zajedno sa glumačkim veličinama Buletom Goncićem, Sonjom Savić i Zoranom Cvijanovićem.

"Debitovao sam sa 14 godina pored legendarnog Mije Aleksića u komadu „Ričard Treći” u Narodnom pozorištu. Ubrzo posle toga reditelj Zoran Čalić me je angažovao za lik Bobe. Mnogi ne znaju da je pokojna Sonja Savić trebalo da igra ulogu Marije. Rialda Kadrić je došla pred samo snimanje, mada sam se Sonjom dugo pripremao za tu ulogu.

Film „Lude godine” snimljen je 1978. godine i postigao je veliki uspeh u celoj bivšoj Jugoslaviji. Producenti željni zarade insistirali su na nastavcima.

"Komercijala je prevladala. Dopadaju mi se samo prva tri nastavka, a ostalih šest su čista komercijala. Ne mogu, ipak, da se žalim jer mi je uloga Bobe donela enormnu slavu. Rialda i ja imali smo svoju sobu u producentskoj kući, gde su poštari ostavljali pisma namenjena nama. Slava je imala i drugu stranu medalje – nisam mogao da upišem Fakultet dramskih umetnosti, što sam veoma želeo, jer tokom prve dve godine studija nije dozvoljeno da se snimaju filmovi.

U pauzi snimanja „Ludih godina” svirao je bubnjeve, a osnovao je prvu privatnu radio-stanicu i režirao legendarno „Indeksovo radio pozorište”.

"Svirao sam jedno vreme bubnjeve u bendu Olivera Mandića, a „Indeksovo radio pozorište” režirao sam od početka osamdesetih. Radio sam sa originalnom postavom u kojoj su bili Mićko Ljubičić, Bićko, Petrući, Zvonimir Šimunec i ostali. Moja uloga je bila da režiram i da povremeno „odglumim” glas nekog Dorćolca. Napustio sam „Indeksovo radio pozorište” jer mi je sve to više ličilo na estradnu predstavu zbog dolaska Rake Marića, a ne na kritiku Slobodana Miloševića – kaže Petrović.

Autor: S.P.
Izvor: Folkoteka, Press.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>