Region

Svet

Kako poznati provode Uskrs?!

Vaskrs zvezde iz sveta glume, estrade i sporta uglavnom proslavljaju poštujući tradiciju i običaje vezane za jedan od dva najveća hrišćanska praznika.Dok najveći deo javnih ličnosti provodi uskrs u svom domu, okruženi njegovom toplinom i ljubavlju porodice, za pojedine pevače nema praznovanja, jer imaju unapred zakazane nastupe.

Kako poznati provode Uskrs?!


Bora Đorđević neće slaviti praznik sa porodicom.

“Za praznik, nažalost, neću biti sa porodicom. Idem u mesto Mrkonjić Grad, gde će me u selu Divci proglasiti za vojvodu. Radujem se tom danu, jer nema ništa lepše nego kada vam baš na Uskrs ukažu takvu čast.”

Gordan Kičić ne preskače ritual farbanja jaja.

“Trudim se da praznike provedem sa porodicom, a Uskrs je jedan od najradosnijih jer sadrži mnogo rituala koji raduju, kako mene tako i decu. Farbaćemo jaja i ove godine, iako ne znamo hoćemo li ostati kod kuće ili ćemo otići na neko praznično putovanje”.Reper Dalibor Andonov Gru, kako kaže, nije preterano opterećen prazničnim  ritualima.

“Za Uskrs ću biti kod kuće. Taj dan mi je rezervisan za porodicu i prijatelje. Žena i ja farbamo jaja, ali simbolično, radi običaja, jer nismo preterano opterećeni prazničnim ritualima. Možda “padne” i neki izlet s klincima u prirodu u Košutnjaku. Ako nam se baš bude skitalo.”Tanja Bošković raduje se, kako kaže, Uskrsu kao malo dete. Budući da je poznata kao veliki vernik i da drži kako do hrišćanske, tako i do porodične tradicije, naša glumačka zvezda posvetila je celu nedelju najradosnijem danu u godini.

“Učestvovala sam na tradicionalnom uskršnjem koncertu, na kojem sam govorila lepe biblijske tekstove, a večeras ću prisustvovati uskršnjem bdeniju, ponoćnoj liturgiji”, kaže Tanja Bošković.

“Na Uskrs ću otići sa decom kod roditelja na ručak, a veče ću provesti kod kuće. Jaja kupujem na Veliki četvrtak, a tačno u ponoć, po tradicionalnom običaju familije iz koje potičem, farbam crveno jaje za čuvarkuću. Na Veliki petak i subotu ne radim ništa, osim što farbam jaja, a to znači da ih slikam. To je poseban blagoslov za mene, jer u tim trenucima svu kreativnost ispoljavam na najlepši način. Već sam isheklala korpice za jaja, tako da ih spremno čekaju. Volim da ih poklanjam. Uskrs je takav praznik, smisao našeg života i slava Bogu da na taj način ispoljavam”.

Izvor: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>