Region

Svet

Region

Ljiljana Blagojević: Snimanje filma me umalo koštalo života

Gledajući film retko kad pomislimo na sve opasnosti kroz koje prolaze glumci i statisti, ali oni sami ovakve terenutke i te kako pamte."Boško Buha" bio je prvi film glumice Ljiljane Blagojević u čijem snimanju je učestvovala.

Ljiljana Blagojević: Snimanje filma me umalo koštalo života



Kako je glumica otkrila u intervjuu za Blic, u to vreme filmovi o događajima iz Drugog svetskog rata bili su državni projekti, i svi su se trudili da što vernije snime napore i patnje pripadnika partizanskog pokreta. Tokom snimanja filma, razvukli su kanap preko nabujale reke i poslali glumce na drugu obalu.

"Jahala sam konja u toj sceni, ali konopac nije izdržao i voda nas je bukvalno odnela. Moj život je iz tih brzaka bukvalno isčupao jedan od statista. Producent je zaustavio snimanje, ali snimatelj nije ugasio kameru. Zabeležio je našu realnu borbu za život. Ta scena nije ušla u film" - otkriva glumica za Blic.

"Kad sam bila mala, ujaci su me na smenu vodili kod lekara jer sam stalno primala tetanus. Jednom me je neuzdrž doveo do rupe sa vodom u kojoj se nekada gasio kreč. Htela sam da lovim žabe koje su iskakale iz te rupe, ali mi se majica zakačila za ekser u momentu kada sam nameravala da skočim u nju. Ujaci su bili pred nervnim slomom kada su me pronašli" - rekla je Ljiljana.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>