Region

Svet

Ognjenu Koromanu preti osam godina zatvora

Bivšem fudbaleru Crvene zvezde Ognjenu Koromanu preti višegodišnja robija, jer je maja 2009. godine u tunelu stadiona “Marakana” pretukao igrača kulskog Hajduka Duška Dukića

Ognjenu Koromanu preti osam godina zatvora



Prvo osnovno tužilaštvo, na osnovu prikupljenih dokaza o ovom slučaju, podiglo je optužnicu protiv Koromana i tereti ga za nasilno i nedolično ponašanje na sportskim priredbama.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od jedne do osam godina zatvora, jer je kvalifikovano teškim povredama oštećenog Dukića, koji je od posledica batina dobio potres mozga i iščašen zglob. Suđenje u ovom slučaju je pred Prvim osnovnim sudom, a zakazano je za 21. februar.

Koroman i Dukić su svoje koškanje na terenu nastavili i neposredno posle meča, u tunelu koji vodi ka svlačionicama. Prema navodima tužilaštva, Ognjen Koroman je u tunelu stadiona “Marakana” najpre udario Dukića u vilicu, ali se na tome nije zaustavio. “Kad se Dukić od posledica prvog udarca stropoštao niz stepenice, bivši reprezentativac udario ga je još jednom, a dalji sukob sprečili su ostali igrači. U lekarskom nalazu je konstatovano da je Dukić zadobio lakši potres mozga i iščašenje zgloba”, naveli su u tužilaštvu. Policija je nakon te tuče u bolnici napravila zapisnik i snimila fotografije Dukićevih povreda i ubrzo zatim podnela krivičnu prijavu zbog nasilja i nedoličnog ponašanja, na osnovu koje je nedavno tužilaštvo podiglo optužnicu.

Koroman je, s druge strane, ispričao da je on zajedno sa Dukićem pao niz stepenice i da je kasnije izgladio nesporazume sa njim. “Posle koškanja na terenu došlo je do sukoba i u tunelu. Bili smo na stepenicama i obojica smo pali. Dukić se udario, uganuo je zglob. Ja sam bio srećniji u tom incidentu. Dukić je, na svu sreću, sada dobro. Delegacija Zvezde posetila ga je odmah posle utakmice u bolnici. Ja se još jednom izvinjavam Dukiću, kompletnoj sportskoj javnosti i Hajduku iz Kule. Izvinjavam se i Zvezdi”, rekao je tada Koroman.

Nakon izlaska iz bolnice Dukić je izjavio da ga Koroman nije prvi put napao u tunelu. “Ipak, ako se Koroman i Zvezda ne budu korektno ponašali, sve ću ispričati. Imam blaži potres mozga, a ovo inače nije prvi put da imam problema s Koromanom. Pre godinu dana, kad je Zvezda gostovala u Kuli u poslednjem kolu, on je dobio crveni karton posle duela sa mnom. Takođe, pokoškali smo se u tunelu na ‘Marakani’ krajem prošle godine, ali su nas tada razdvojili. On ima 30 godina i stvarno mi nije jasno kako može sebi da dopusti da tako reaguje”, rekao je Dukić nakon izlaska iz bolnice.

Izvor: Press

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>