Region

Svet

Region

Film Andjeline Džoli posejao zlu krv

Film “U zemlji krvi i meda”, scenaristički i rediteljski prvenac Anđeline Džoli, koji govori o ratu u Bosni i Hercegovini, morao je imati pretpremijeru u Banjaluci kao u Sarajevu, poručuju iz nevladinih organizacija iz RS koje predstavljaju srpske žrtve iz proteklog rata.

Film Andjeline Džoli posejao zlu krv



Naime, pomenuti film je prikazan predstavnicima bošnjačkih žrtava rata kako bi oni izneli svoje mišljenje o filmu i dali usmenu saglasnost za dalje prikazivanje u BiH.

Nedeljko Mitrović, predsednik Organizacije poginulih i nestalih civila i vojnika RS kaže za “Novosti” da je ova organizacija tražila i pretpremijeru u Banjaluci.

"Naravno, dobili smo negativan odgovor iz Sarajeva. Film je zatim prikazan predstavnicima bošnjačkih žrtava dok je nas Srbe to zaobišlo. Mislim da je to velika sramota svih onih koji su radili na promociji ovog filma, jer on govori o silovanju Bošnjakinje od strane Srbina, a očigledno se sa ovim filmom i dalje nastavlja propaganda gde Srbi samo mogu biti loši momci" - ističe Mitrović.

On smatra da ovakvi stavovi i projekti koji dolaze iz Sarajeva i dalje potvrđuju da Bošnjaci rade na negativnoj slici o Srbima i da to ni nakon rata nije prestalo.

S druge strane Branislav Dulkić, predsednik Saveza logoraša predlaže Anđelini Džoli da snimi film o 12 banjalučkih beba koje su umrle, jer nisu imale kiseonik početkom rata u Banjaluci kad već želi da svet zna istinu o ratu u BiH.

"Kada je već toliki borac za pravdu i istinu neka pravi i priču o 500 logora za Srbe u Sarajevu i kasarni “Viktor Bubanj” gde je bilo srpsko mučilište, a danas se nalaze pravosudne institucije države BiH" - istakao je Dukić.

U Republici Srpskoj još uvek se ne zna kad će se i da li će se uopšte prikazivati film u “U zemlji krvi i meda”.

Film je u četvrtak prikazan pred izabranom sarajevskom publikom, iako je njegova zvanična premijera zakazana za februar za kada je dolazak najavila i režiserka Anđelina Džoli.

Prikazivanje filma je na portalima mnogih medija, pre svega u Federaciji BiH, izazvalo pravu histeriju koja se pretvorila u nadmetanje ko će više popljuvati Srbe. Zločinci, četnici, silovatelji, monstrumi... Samo su neke od reči koje se koriste. Srbi su zlikovci, a to je pomenuti film i potvrdio, poruka je sa portala u FBiH.

Izvor: Novosti

 

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>