Region

Svet

Dan za istoriju: Janko Tipsarević i Novak Djoković na završnom Masters turniru

Po prvi put u istoriji tenisa na završnom Mastersu u Londonu nastupiće dva singl igrača iz Srbije Novak Đoković i Janko Tipsarević, koji je zamenio Endija Mareja posle odluke britanca da se povuče sa turnira zbog povrede prepona.

Dan za istoriju: Janko Tipsarević i Novak Djoković na završnom Masters turniru



Prvi na teren danas oko 15h izlazi Janko Tipsarević koji se sastaje sa Čehom Tomašem Berdihom, dok će Novak Đoković i David Fere početi svoj meč oko 21h.
 
Janko, koji je sada deveti igrač sveta sa Berdihom je do sada odigrao pet mečeva  u profesionalnoj konkurenciji. Iako je Čeh bolje rangiran, Tipsarević je uspešniji: vodi sa 4:1.
 
Janko, neće preuzeti Marejev učinak (poraz od Ferera), već kreće od početka. Na kraju takmičenja po grupama, kod određivanja poretka prvo se gleda broj pobeda, a potom - broj odigranih mečeva. Konkretno, ako Janko ostvari učinak 1-1, bolji od njega će biti bilo koji teniser koji ima učinak 1-2, jer je odigrao više mečeva.

Srbija na londonskom Mastersu ima tri predstavnika, a četiri učesnika rođena su u našoj zemlji: Nenad Zimonjić se nadmeće u konkurenciji dublova, dok je Kanađanin Danijel Nestor, takođe učesnik takmičenja parova, rođen u Beogradu.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>