Svet

Region

Evrovizija 2024: Ovo su svi finalisti!

Večeras je u Malmeu održano drugo polufinalno veče "Evrovizije 2024" i zvanično smo dobili spisak svih finalista, koji će se u subotu, 11. maja, boriti za prestižnu titulu pobednika. 

Evrovizija 2024: Ovo su svi finalisti! Foto: Printscreen/RTS



U finale 68. po redu takmičenja za najbolju pesmu "Evrovizije 2024" plasiralo se dvadeset najboljih učesnika iz prve i druge polufinalne večeri. 

Prema izboru publike i žirija iz prve polufinalne večeri u finale su se plasirali: Srbija, Hrvatska, Slovenija, Finska, Irksa, Kipar, Luksemburg, Litvanija, Poljska i Ukrajina. 

Nakon glasanja publike i sabiranje glasova, odlučeno je da iz drugog polufinala  u veliko  finale idu: Letonija, Austrija, Holandija, Norveška, Izrael, Grčka, Estonija, Švajcarska, Gruzija i Jermenija. 

Njima će se u finalu pridružiti Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska, Nemačka, Španija i Italija, kao i prošlogodišnji pobednik Evrovizije - Švedska.

Finalisti su: Srbija, Hrvatska, Slovenija, Finska, Irksa, Kipar, Luksemburg, Litvanija, Poljska, Ukrajina, Letonija, Austrija, Holandija, Norveška, Izrael, Grčka, Estonija, Švajcarska, Gruzija i Jermenija. 

Veliko finale na programu je u subotu, 11. maja od 21h na kanalu RTS-a.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus


>