Region

Svet

Prvi glas Srbije: Takmičenje napustile Tatjana i Adrijana (Video)

Sinoć je na Prvoj televiziji prikazano finalno veče najvećeg muzičkog šou-a kod nas "Prvi glas Srbije", a dve kandidatkinje su napustile takmičenje.

Prvi glas Srbije: Takmičenje napustile Tatjana i Adrijana (Video)



Veče je počelo tako što je deset finalista otpevalo zajedničku pesmu Black Eyed Peaca-a"   „I Got A Feeling“  i već na samom početku atmosfera u studiju je bila na vrhuncu.

Tročlani žiri koji čine Vlado Georgiev, Lena Kovačević i Saša Milošević Mare bio je na teškim mukama. Morali su da izbace dva kandidata, a učesnici su zvučali bolje nego ikada, tako da su u sinoćnoj emisiji odlučivale male nijanse.

Prvi je led probio Davor Jovanović koji je pevao pesmu Tošeta Proeskog "Pratim te ". Nasmejani, šarmantni i veseli Davor delovao je na sceni bio veoma samouveren pa su samim tim i komentari žirija bili više nego pohvalni.

“ Odlično si pevao! I energija ti je bila odlična. Jedinu zamerku imam na tvoje manire koje bih ja kasnije sanirao, mnogo su klupski. Ali, što se tiče glada bilo je jako, jako dobro. Čestitam!“, rekao je Vlado Georgijev Davoru. Lena Kovačević je bila je oduševljena njegovom opuštenošti, dok je Saša Milošević Mare naglasio da je Davor sjajno i pevao i izgledao na sceni.

Posle Davora na sceni se pojavila Tatjana Đorđević koja je pevala pesmu "Hedonism“ Skunk Anansie. Tanja je još jednom pokazala zašto se našla među deset najboljih, jer je pesmu otpevala bez greške, što je potvrdio i tročlani žiri koji je bio prezadovoljan njenom inertpretacijom. Tanja je od Mareta i dobila komentar da izgleda kao Vitni Hjuston, na šta je Vlado dobacio "Vintni Hjuston od ranije".

"Na sceni izgledaš kao Vitni Hjuston. Bukvalno! I frizura ti je super, to je tvoj fazon. Sjajno, Tanja“, brekao je oduševljeno Mare, dok joj je Lena savetovala da se malo više opusti na sceni.“ Malo si lenja,ali što se tiče pevanja to je sjajno, neće biti lako večeras ni nama ni publici“,zaključila je Lena. Za razliku od njih, Vlado je imao primedbu na stajling.“ Taj lanac oko vrata i taj kluč su ti sigurno smetali. Ali pesmu si odlično otpevala“, rekao joj Georgiev.

Na opšte oduševljenje devojaka treći na scenu izlazi Igor Terzija koji peva pesmu Bojana Marovića "Više te nema". Oduševljene devojke bile su u transu, a mladi pevač je iz publike dobio plišane igračke. Žiri je bio prezadovoljan pevanjem i scenskim nastupom Igore, čestitam. Ti imaš jedan kvalitet koji sam možda tek sad spoznala. Mogu da zamilsim šta sve možeš kada nisi u ovim uslovima kao sada“, izjavila je Lena, a Vlado je ponovo pohvalio Igorovu staloženost, ponašanje i boju glasa.

Posle Igora na scenu izlazi Srpska Areta Frenklin kako su je mnogi prozvali , Darija Lukić koja je pevala pesmu "Crazy“ Gnarlsa Barkleya. Ova mlada devojka iz Sevojna potpuno je opravdala svoj nadimak i pokazala zašto je smatraju za glavnog favorita u ovom šou.

"Scenski nastup... Dala si sve od sebe i više od toga. I u svemu tome si malo izgorela. Mogla si malo manje da skačeš da bi malo bolje iskontrolisala te krajeve. Ali sve u svemu vrlo dobro. I nema suza! Suze samo kad se piše muzika i kad se sluša u kafani. I vrlo si simpatična, to još jednom javno priznajem“, rekao je u svom stilu Vlado Georgiev, a Lena je dodala da je ponosna jer je Darija bila u njenoj grupi.

Najveće ovacije dobila je Aleksandra Dabić koja je pevala pesmu Silvane Armenulić "Noćas mi srce pati".

"Toma Zdravković bi sigurno bio zadovoljan i kako si izvela pesmu i kako izgledaš večeras. Imaš svoj manir u pevanju, prvi put si nas kupila upravo narodnom pesmom, to si sad ponovila i meni se mnogo dopalo“, rekao je Mare.Filip Mitrović, nastupio je s pesmom Miše Kovača "Ostala si uvijek ista“ i potpuno bez daha ostavio prisutne u publici, ali i Lenu Kovačević koja baš i nije bila oduševljena njegovim izborom pesme.

"Ti si bio kao pored pica peći, goreo si sav. Ali mi cenimo to! Mislim da si silu najveću mogao da sačuvaš za kraj, ali razumem, morao si i Lenu da impresioniraš. Sjajan si pevač, dobar si, pravi si. Pokazao si šta znaš, iako je mogla i neka druga pesma da bude“, bio je komentar Vlade Georgieva.



Ana Perišić iz Novog Sada pevala je "Set Fire To The Rain“ svoje omiljene pevačice Adel. Iako je ona posle završetka pesme nezadovoljno odmahivala glavom, misleći da je bila van intonacije, Lena koja je to primetila joj je rekla:

“Možeš da odahneš, ja nemam zamerku na tvoju intonaciju. Volim boju tvoga glasa, volim i kako izgledaš. Ti si biće sa kojim je lepo sarađivati. Trudi se da tako i ostane“, bio je njen savet, a i Vlado je naglasio da nema razloga za brigu.

"Trebala si s osmehom da završiš pesmu. Ali i to je pohvalno, jer znači da si iskrena osoba. Vrlo lepo izgledaš, moram da naglasim“, izjavio je Georgiev, njen mentor.

Adrijana Krstić konačno je dobila svojih pet minuta da pokaže šta zna, jer je posle polufinalne večeri pevala pesmu "Whats Up“ 4 Non Blondes i zvučala fenomenalno, pa su zato i komentari žirija bili više nego pohvalni.

"Pao mi je kamen sa srca. Konačno si se probudila, to smo čekali. Sviđa mi se
tvoj večerašnji nastup, čestitam“, rekao je Mare, a Lena je naglasila da joj je drago što je dokazala da je žiri bio u pravu što je ona bila njihov izbor u polufinalu.

Dušanu Kurtiću iz Niša sinoć je bilo posebno veče, jer pored toga što se našao među deset najboljih kandidata, Dule je proslavio i svoj 18. rođendan. Pevao je pesmu Adila "Ne mogu bez tebe ja" i žiri bacio u trans.

"Dule, večeras si se popravio, malo si se popravio, nabacio si kez. Bilo je nekog razilaženja u tekstu na jednom mmestu, što nije nešto sto će da presudi. Moram te pohvaliti za ovaj kraj, vidi se da si muzikalan. Svaki put osetim nešto kad ti pevaš, svaka čast“, pohvalio ga je Vlado.

“ Ovo je pesma s kojom smo te čuli kad si došao na udiciju, prava pesma koja te  je predstavila u pravom svetlu“, dodala je Lena, a Mare je pohvalio njegovo poboljšano ponašanje na sceni i odličnu improvizaciju.

Poslednja na scenu izašla je slatka plavušica Nevena Đorđević sa pesmom "Halo"
koju u originalu peva Beyonce.

"Ovo nije laka pesma, ti si to odlično otpevala. Jedino ti savetujem da obratiš pažnju na izgovor, sve ostalo je fantastično“, bio je Lenin zaključak, a Mare se opet skoncentrisao na izgled kandidatkinje i imao je samo jedan komentar na to.

"Sjajno!“, rekao je on. Po Vladovom mišljenju Nevenina pesma je bila izuzetno teška i kritikovao je što je preskakala jedan deo refrena.“ Ali, standardno si bila dobra, kao i dosad“, rekao je Georgiev.

Dok su se sabirali glasovi publike na scenu je izašao Sergej Ćetković koji je otpevao jednu od svojih pesama sa poslednjeg abuma. Andrija je dobio rezultate i tenzija je počela da raste, kojih šest takmičara će se plasirati direktno u sledeći krug, a ko će se boriti u duelu.

Davor Jovanović, Tatjana Đorđević, Adrijana Krstić i Dušan Kurtić bili su duelisti koji su morali da otpevaju još po jednupesmu kako bi žirimogao da odluči koja dva takmičara otpadaju, a koji dvoje će se plasiati u drugi finalni krug.

Posle mnogo teške odluke u kojoj su nijanse odlučivale Tatjana i Adrijana su svoje učešće u Prvom glasu Srbije završile sinoć, dok su se Dušan i Davor našli u daljem takmičenju, koje će biti prikazano 19. novembra.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>