Region

Svet

Sade 30. oktobra u beogradskoj Areni (Video)

Najinteresantniji vokal današnjice na koji čekamo više od dvadeset godina, SADE, u okviru svoje svetske turneje, održaće koncert u Beogradskoj areni, 30. oktobra. Turneja koja je započela na proleće već se, prema Bilbordovoj listi, nalazi na vrhu najposećenijih ove godine. Sa preko 100 zakazanih koncerata širom sveta, najveći je kandidat za laskavu titulu turneje sa najvećom zaradom.

Sade 30. oktobra u beogradskoj Areni (Video)


 
U Beograd, Sade će doći sa impozantnom opremom! U 12 šlepera donosi se “rolling” bina kakvu je, do sada u Beograd doneo samo Rammstein, u dimenzijama 15.85m x 14.63mx1.6m. Ova specijalna bina sastavlja se na sredini arene a zatim pomera do ciljne pozicije. Produkcija donosi i 8 projektora koji će prenositi vizuelne efekte umetnice Sofi Miler, specijalno kreirane za turneju Sade.
 
Uz Sade Adu u Beograd će doći i stalni članovi benda i tekstopisci Stuart Colin Matthewman (gitara, saksofon), Paul Spencer Denman (bas), Andrew Hale (klavijature) kao i dva prateća vokala i bubnjar.

Sade je otpočela turneju 16. juna u Americi koncertom u Baltimoru posle 10 godina pauziranja od koncerata.
 
Od objavljivanja svog debi albuma 'Diamond Life' 1984. do sada umetnica je objavila pet studijskih albuma, a svi su dospeli u Top 10 po Bilbordovoj listi 'Top 200 Album Chart'. Od 1984. do danas prodato je više od 55 miliona primeraka.
 
Njen poslednji studijski album 'Soldier of Love' ostvario je zavidan uspeh u celom svetu i debitovao kao broj 1., zadržavši se u Americi na vrhu pune tri nedelje. Prodat je u više od dva i po miliona primeraka, i dostigao je dijamantski tiraž.
 
U maju ove godine Sade je objavila album 'The Ultimate Collection' koji sadrži njene najpoznatije hitove, kao i tri do sada neobjavljene pesme. Na albumu se nalazi 29 klasičnih kompozicija  uključujući ‘The Moon and The Sky’ remiks sa Džej Zijem, a samo mesec dana nakon objavljivanja album je dostigao dvostuko platinast tiraž.
 
U svojoj dugogodišnjoj karijeri Sade i njen bend osvojili su četiri Grammy nagrade. Prvu, davne 1986. i to za najboljeg novog izvođača, 1994. za najbolje R & B izvođenje pesme “No Ordinary Love”, 2002. za najbolji album pop izvođača, a 2011. za najbolje R & B izvođenje pesme "Soldier of Love".

Ulaznice za dugoočekivani koncert Sade u Beogradskoj areni biće su u prodaji po sledećim cenama: 3500, 3900, 4500, 4900, 5500, 5900 i 6900 dinara na prodajnim mestima: Beogradska arena, Bilet centar Beograda, Eventim, „Ušće” Shopping centar, knjižare Delfi i Vulkan, Gigstix
 

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>