Region

Svet

Najveće muzičke zvezde od srede u Beogradu

Bina sa zvukom, svetlom i pratećom opremom, za predstojeći festival "Belgrade Calling" već je postavljena na Ušću, a iza scene se gradi veliki bekstejdž u kome će tokom četiri dana boraviti skoro 1.000 ljudi među kojima i blizu 200 muzičara.

Najveće muzičke zvezde od srede u Beogradu



Prema procenama i rezultatima prodaje izvan Srbije, čak 10.000 fanova iz svih zemalja Balkana, ali i šire, dolazi u Beograd, na Ušće od 27. do 30. juna, gde će svake večeri od 18 časova do 2 sata posle ponoći svirati najznačajnjija imena svetske muzike, saopštila je "Avalon produkcija".

Najviše fanova organizatori očekuje iz Hrvatske, Bugarske, Rumunije i Makedonije, dok za njima ne zaostaju mnogo ni Slovenci.

Njima će se na Ušću pridružiti i novinari iz zemalja Jugoistočne Evrope kojih se dosad akreditovalo oko 400.

Kapije će se svakog dana otvarati od 17 časova, sa izuzetkom 28. juna kada će fanovi moći na festival da uđu već od 16 časova. Takođe, samo 28. juna koncertni prostor će biti podeljen na P1, P2 i Fan Pit.

Svi koji ulaznice nisu još uvek kupili, a dolaze iz gradova u kojima nisu imali prodajno mesto, nemaju razloga za brigu, jer će se ulaznice po nepromenjenim cenama prodavati svakog dana od 27. do 29. juna na velikoj blagajni na raskrsnici Bulevara Nikole Tesle i Ulice Ušće.

Pored blagajne, nalaziće se i mesto za sve one koji poseduju dvodnevnu ili trodnevnu ulaznicu, ili čak elektronsku ulaznicu kupljenu u inostranstvu ili putem Interneta, gde će im biti uručivane narukvice i posebne dnevne ulaznice.

Festival 27. juna otvara domaći bend "S.A.R.S", slede "Public Enemy", "Dubioza kolektiv", Example, Džesi Džej i "Orbital".

Drugog dana nastupaju "Sanatorium", "Satyricon", "Paradise Lost", "Black Label Society", "The Cult" i "Ozi Ozborn i Prijatelji".

Koncertom benda "Ugly Kid Joe" počinje treće festivalsko veče, u okviru koga će svirati "The Horrors", "Public Image Limited", "The Darkneš", "Faith No More" i "The Sisters of Mercy".

Četvrtog dana koji je naknadno dodat kao finale "Jelen Top 10" turneje nastupiće domaći bendovi, koji su već obišli 10 gradova po Srbiji: "Straight Mickey and the Boys", "Snakes, Sharks and Planes", "Bjesovi", "Darkvud dab", "Kanda, Kodža i Nebojša" i Blok aut", a njima će se specijalno za festival prodružiti "Svi na pod", "Eva Braun" i "Goribor".

Ulaznice za festival "Guarana Belgrade Calling" direktno se prodaju širom Srbije i regiona.

Cene jednodnevnih ulaznica se kreću od 3.490 do 4.500 dinara, dvodnevna ulaznica košta 5.990, a trodnevna 7.990 dinara.

Izvor: Tanjug
Foto: internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>