Sme�no

Ostalo

Lutka iz seks šopa zastrašivala šofere

Borska policija je ušla u trag „ženskoj aveti“, koja je na putu Zaječar-Bor zastrašivala vozače. Nije nikakva Šumska Majka ili Muma Paduri, već je u pitanju šala dvojice rođenih braća. „Utvara“ je lutka iz seks šopa napunjena helijumom preko koje je bio navučen beli veo.

Lutka iz seks šopa zastrašivala šofere



Bor: Rešena misterija utvare
"Braća iz Bora su sedela u automobilu koji je bio sakriven u grmlju i, kada bi čuli da nailazi vozilo, puštali su lutku kroz šiber, odnosno otvoreni krov automobila. Lutka bi poletela, pa je šoferima izgledala kao avet koja lebdi iznad kolovoza. A kada bi se vozilo približilo, braća koja nemaju policijski dosije su pomoću kanapa spuštali lutku do samog puta, zatim je vukli levo-desno, pa vraćali kroz šiber u automobil" - saznajemo u policiji.

Nakon „provoda“, braća su otišla u jedan borski kafić i hvalila se prijateljima šta su učinila. Kada su doznali da je policija izašla na lice mesta, odmah su spalili lutku i venčanicu i tako uništili sve materijalne dokaze o famoznoj „utvari“.

"Iako znamo o kome se radi, zakonski smo nemoćni čak i da braću privedemo na informativni razgovor. Te večeri, nijedan od vozača nije podneo prijavu zbog zastrašivanja, ometanja saobraćaja ili narušavanja javnog reda i mira. Nažalost, svi do jednog su prijavili da su na putu videli „utvaru“, što niti je krivično niti prekršajno delo. Ruke su nam vezane. A ukoliko ih privedemo na razgovor, mogu da tuže policiju za uznemiravanje i da parnicu bez problema dobiju na sudu" - kažu u policiji.

"Osim srpske javnosti, koja se ili uplašila ili slatko nasmejala, zbog ove ujdurme najviše je „razgovarala“ i imala posla policija. Telefon im je neprekidno zvonio, ljudi su im prijavljivali sve i svašta, od toga da im se tresu prozori na kući, do zavijanja kerova i slika koje igraju po zidu."

Podsetimo, baba Desanke, jedna od najpoznatijih vračara u istočnoj Srbiji, navela je da je ono što su videli meštani pojata sigurno Šumska Majka. Po verovanju Vlaha, to je vila koja obožava žene i njihova je zaštitnica, pa svakom muškarcu koji povredi nežniji pol napakosti na najgori način. Šumska Majka oličava izuzetnu dobrotu i neizmerno zlo zajedno, a reaguje u zavisnosti od situacije. Ona je na vrhu lestvice vlaške mitologije i oličenje je ženstvenosti.

Za ženu u belom koja lebdi iznad kolovoza postoji i racionalno objašnjenje. Krajinom kruži verzija i zlonamernih Timočana da se „Boranima od silnih isparenja pomutila svest, pa sad vide i aveti“. Ipak, činjenica je da su svi koji su to prijavili iz Zaječara i da su se kući vratili drugim putem!

Izvor: Alo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>