Region

Svet

Čega sve ima u kući Sandre Meljničenko?!

Svima onima u Srbiji koji smatraju da je stvar prestiža kupiti kuću na Dedinju ili Bežanijskoj kosi, bivša modelsica Sandra Meljničenko postavila je nedostižne standarde otvorivši vrata svog luksuznog doma u Londonu.

Čega sve ima u kući Sandre  Meljničenko?!



Supruga ruskog milijardera lično je opremala svoju kuću, čija se vrednost procenjuje na oko 20 miliona evra. A kakva bi to bogataška vila bila da nije ispunjena umetničkim
delima dostojnim pariskog „Luvra“!

"Skoro kompletna kuća je ukrašena delima iz 18. veka, uglavnom iz Francuske – kaže Meljničenkova za rusko izdanje „Voga“, predstavljajući svoj dom u blizini Vindzor parka, udaljen pola sata vožnje od centra Londona.

Ovo luksuzno zdanje nekada je bilo u vlasništvu jedne kraljevske porodice sa Bliskog istoka, a sadrži 20 spavaćih soba i isto toliko prostorija za odmor. Kako ništa ne bi
prepustila slučaju, nekadašnja interpretatorka „Seksi taksija“ i drugih evergrin ostvarenja turbodensa devedesetih angažovala je renomiranog francuskog dizajnera
enterijera Žaka Garsiju.

"Iskreno, želela sam da studiram arhitekturu. Ali moj otac, koji je po profesiji arhitekta, rekao mi je da je bolje da upišem neki zanat" – rekla je bivša manekenka,čija je životna priča najbolji dokaz da uvek treba slušati roditelje.

Osim umetnina, 34-godišnja supruga u kući čuva i basnoslovno vrednu kolekciju haljina visoke mode. Kako je sama svojevremeno izjavila, nakon što je godinama šetala po pistama u skupocenim odeždama, kupovina istih je logičan nastavak. Upitana kako je došla na ideju da na ovaj način opremi svoj dom, Sandra je dala sledeći odgovor:

"Došla sam u muzej ‚Orse‘ u Parizu i provela sat vremena u sali sa Moneovim delima. Odatle sam izašla kao druga osoba. Mnoge od ovih stvari su došle u naše ruke samo usled srećnih okolnosti. Kupili smo ih na aukcijama ili od privatnih prodavaca."

U velikoj bašti dominira skulptura „Bela orhideja“ čuvenog britanskog umetnika Marka Kvina. Njegovih dela ima i u samoj kući, i to pored belih platna Lucija Fontane. Jedna od prostorija je dekorisana litografijom koja je rađena po narudžbini Napoleona Bonaparte, uz sliku obeliska i piramida. Ipak, ruski bogataši nisu dozvolili fotoaparatima da zabeleže njihove spavaće sobe, jer smatraju da je to suviše privatna stvar. No, princip je isti, sve su ostalo nijanse. Lova dobro miriše kad se dobro udiše!

Izvor: Alo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>