Region

Svet

Počela Borba bendova u Lava baru

Udruženje građana "BG Calling" u aprilu i maju 2011. organizuje drugi po redu Festival klupskih bendova "Battle of the bands". Festival klupskih bendova je originalna muzičko zabavna manifestacija na kojoj se takmiče muzičke grupe koje sviraju po klubovima širom Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Festival klupskih bendova "Battle of the Bands" trajaće kontinuirano od 25. aprila do 12. maja 2011. godine.

Počela Borba bendova u Lava baru



Takmičenje je počelo sinoć, a trajaće tokom sledeće dve sedmice, u poznatom beogradskom klubu "Lava bar", četiri puta nedeljno (nedelja, ponedeljak, utorak, sreda), plus deveto, finalno veče Festivala, 12. maja u beogradskom Domu omladine.

Borba bendova Lava bar

Svake večeri nastupaju po tri benda, a svaki od njih imaće priliku da se predstavi nastupom u trajanju od 30 minuta, a posle njihovog nastupa sviraju specijalni gosti, bend ili izvođač koji su već etablirani u muzičkom svetu.

Na finalnoj večeri gostovaće grupa "Tattoo" iz Pijedora, pobednici Prvog festivala klupskih bendova "Battle of the bands", dečiji hor "Čarolija", kao i još nekoliko već afirmisanih muzičara i/ili bendova.

Žiri festivala radiće u stalnom sastavu i imaće oko 50 članova. Njihova zajednička odluka činiće 50% ukupnog rezultata. Žiri će činiti takođe poznate ličnosti iz sveta muzike i medija, kao i predstavnici kluba i sponzora.

Preostalih 50% činiće SMS glasovi publike koja prisustvuje nastupima, televizijske i radio publike koja će moći da glasa tokom emisija posvećenih Festivalu, kao i korisnici interneta putem oficijalnog sajta Festivala i Facebook grupe.

Glavna nagrada festivala je snimanje CD-a sa sopstvenim ili pesmama drugih autora, u slučaju dogovora sa njima. Nagradu obezbeđuje diskografska kuća City Records.  SOKOJ je za pobednika obezbedio novčanu nagradu od 100.000 dinara  Pobednik dobija i trofej Festivala.  Svi bendovi učesnici Festivala imaće mogućnost da snime po jednu pesmu na zajedničkom izdanju "Battle of the Bands 2011.



Večeras u Lava Baru nastupaju:
  • Taboo Acoustic Band (Šabac)
  • Freaky Fight For Freedom (Beograd)
  • Sky Wings Band (Inđija)

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>