Region

Svet

Teya Dora, osvojila je prestižnu nagradu - 3,2,1 - Srbija!

Teodora Pavlovska, poznata kao Teya Dora, osvojila je prestižnu nagradu "3,2,1 - Srbija" za najboljeg ambasadora Srbije u svetu. 

Teya Dora, osvojila je prestižnu nagradu - 3,2,1 - Srbija! Foto: Printscreen Youtube/Telegraf.rs TV




U konkurenciji za nagradu  "3,2,1 - Srbija" bili su i glumac Miloš Biković i košarkaš Nikola Jokić ali  je Teya Dora zasluženo odnela pobedu zahvaljujući svom doprinosu promociji Srbije u inostranstvu.



Teya Dora, umetnica koja će ove godine nositi zastavu Srbije na “Pesmi Evrovizije” sa pesmom “Ramonda”, ostavila je dubok trag na globalnoj umetničkoj sceni. Njen rad je još jedan primer kako umetnost može efikasno da promoviše kulturno nasleđe i talente jedne nacije. 

Da podsetimo, prošlogodišnji laureat nagrade “3,2,1 - Srbija” bio je naš renomirani teniser Novak Đoković, koji nije mogao da prisustvuje ceremoniji dodele nagrada. Njegovi roditelji, Dijana i Srđan Đoković, primili su nagradu u njegovo ime.






 

Zanimljivo je da je nedavno indijski ministar odbrane Rajnat Sing izazvao šok javnosti kada je iskoristio stihove pesme “Džanum”, koju izvodi Teya Dora, srpska predstavnica na predstojećoj “Pesmi Evrovizije”, za podsmevanje opoziciji u svojoj zemlji. Prema izveštajima indijskih medija, on se priključio viralnom trendu “Moye, moye”, što je zapravo nespretno izgovorena fraza “Moje more”.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>