Region

Svet

Region

Domaći film Prolećna pesma na RTS-u u subotu!

Tv premijera domaćeg filma "Prolećna pesma" na RTS-u u subotu 24. februara u 23 i 55 časova. Film je do sada imao veoma uspešan festivalski život, koji uključuje i nagrade.

Domaći film Prolećna pesma na RTS-u u subotu! Foto: Promo





Nagrađivani film iz 2022. godine „Prolećna pesma“, rediteljke Natalije Avramović, imaće svoju TV premijeru u subotu, 24. februara odmah nakon prvobitne premijere domaćeg filma „Heroji radničke klase“ (23.55h).

Petra je mlada rediteljka, samohrana majka, koja nakon razvoda pokušava da dovede svoj život u red. Renovira stan i priprema dokumentarni film o Desanki Maksimović. Očeva smrt u njoj pokreće procese, kojih u početku nije svesna. Prijatelji je pozivaju na proslavu petnaestogodišnjice mature u rodni grad, a najbolja prijateljica se udaje na Adi Bojani. 


Zbližava se sa Vukom, koji u njoj budi romantična osećanja. Na proputovanju, sa starim društvom, Petra doživljava emotivno uzbuđenje, dolazeći u dodir sa sopstvenom "otuđenošću“, što je još više vezuje za Vuka. Nakon lude svadbe na moru, dok naga leži na pesku, Petra doživljava neku vrstu katarze, i oslobađa svoju bol dok leptir koji je prati ceo film, odleće od nje. Oslobođena griže savesti, konačno je spremna da raširi krila.










Prolećna pesma je do sada imala veoma uspešan festivalski život, koji uključuje i sledeće nagrade:

Nagrada za najbolju žensku ulogu Mihaeli Stamenković – Festival del Cinema d’IDEA, Rim, Italija, 2021; Treća nagrada za scenario, Specijalna nagrada žirija novinara i filmskih kritičara, Festival Filmskog Scenarija, Vrnjačka banja, Srbija, 2021; Nagrada Mira Stupica za najbolju žensku ulogu Mihaeli Stamenković, Filmski Festival u Sopotu – SOFEST, Sopot, Srbija, 2021; Specijalna nagrada, SeeOnline Film Festival, Cinesquare, Skoplje, Makedonija, 2021.



Uloge tumače: Mihaela Stamenković, Ivan Đorđević Džudi, Milan Kolak, Svetozar Cvetković, Danica Maksimović, Radovan Vujović...

Scenario potpisuju Natalija Avramović i Ljubinka Stojanović.


Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 



Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 

Čitajte nas na GOOGLE VESTIMA.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/rts

Povezane vesti:


>