Region

Svet

Region

Film Gorana Paskaljevića osvojio važno priznanje

Na upravo završenom 34.međunarodnom filmskom festivalu u američkom gradu Klivlendu, Paskaljevićev film "Medeni mesec" osvojio je "Grand prix". U pitanju je prva srpsko-albanska koprodukcija, pa ova nagrada ima mnogo veće značenje.

Film Gorana Paskaljevića osvojio važno priznanje



"Medeni mesec" je prikazan i na drugim festivalima u Severnoj Americi, u Torontu, Santa Barbari, Majamiju, a biće prikazan i u Vankuveru i Njujorku. Redovna američka distribucija predviđena je za septembar, najpre u Muzeju modernih umetnosti u Njujorku, a zatim u još nekoliko velikih američkih gradova

 "Medeni mesec" se u Hong Kongu prikazuje u prestižnoj selekciji "Velikani svetskog filma" uz najnovija dela Frensisa Forda Kopole, Romana Polanskog, Alena Renea, Marka Belokija, Anžeja Vajde,  braće Koen, Tea Angelopulosa i drugih

Ponosan na svoj uspeh režiser je izjavio da je " Medeni mesec" film na koji srpska kinematografija, i on lično, mogu da budu ponosni. Goran je naglasio da je na projekciji njegovog filma u Hong Kongu sala bila dupke puna i da je iz pitanja koja su mu po njenom završetku postavljali zaključio da im je filmska priča sa dalekog Balkana sasvim razumljiva, iako baš nisu upoznati sa našom političkom situacijom.

"Prvi put sam na ovom festivalu, ali je prethodnih godina ovdašnja publika mogla da vidi pet mojih filmova. Ono što ih je ovoga puta najviše dirnulo je sudbina mladih ljudi iz Srbije i Albanije koji žele bolji život, izvan svih predrasuda, pogotovu onih koje pokušava da im nametne starija generacija uz sve prisutniji politički populizam“, rekao je Paskaljević.

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Povezane vesti:


>