Svet

Region

Džefri Fosket, član benda The Beach Boys preminuo u 67. godini!

Džefri Fosket, član benda "The Beach Boys" preminuo je u 67. godini! Fosket je ostavio neizbrisiv trag u muzičkoj industriji i bio je omiljen među fanovima širom sveta.

Džefri Fosket, član benda The Beach Boys preminuo u 67. godini! Screenshoot/Instagram





Jedan od legendarnih članova benda "The Beach Boys", Džefri Fosket, preminuo je u 67. godini. Nažalost, popularni muzičar izgubio je bitku sa rakom štitne žlezde, saopštio je osnivač benda za strane medije. Fosket je ostavio neizbrisiv trag u muzičkoj industriji i bio je omiljen među fanovima širom sveta.

- Srce mi je slomljeno zbog smrti mog dragog prijatelja Džefrija Fosketa. Ne znam šta bih drugo rekao. Ljubav za njegovu porodicu i prijatelje - napisao je Brajan Vilson, suosnivač pomenutog benda.


Podsećanja radi, Džefri Fosket je bio neizostavan deo benda "The Beach Boys" od samih početaka. Njegov doprinos grupi i muzici opšteg smisla ne može biti preuveličan. Njegova virtuoznost na gitari i prepoznatljivi vokalni stil bili su ključni za uspeh benda. "The Beach Boys" su ostavili dubok i neizbrisiv trag u istoriji rok muzike, a Fosketova uloga u tome je neizbrisiva.

Dok se svet oprašta od Džefrija Fosketa, fanovi i kolege muzičari se prisećaju njegovog talenta, harizme i uticaja na muzičku scenu. Njegova muzika će zauvek živeti kroz hitove proslavljenog benda, a sećanje na njega će ostati večno, prenosi Alo.










Rođen i odrastao u San Hozeu, Kalifornija, Fosket je započeo svoj prvi bend tokom 1970-ih, poznat kao Cherry, po ulici Willow Glen na kojoj je živeo. Fosket je uglavnom svirao obrade surf muzike istog tržišta kao i Papa Doo Run Run, s kojima će se kasnije udružiti. Kasnih 1970-ih, Fosket je formirao dva poznata benda: The Reverie Rhythm Rockers (poznat i kao Reverie) i The Pranks, dok je pohađao UCSB u Santa Barbari, Kalifornija. 



Bendovi su nastupali širom područja zajedno s drugim lokalnim bendovima poput D. B. Cooper. Bend je držao rezidenciju u klubu The Troubadore u Holivudu ponedeljkom, izvodeći zajedno s bendovima poput The Mentors, The Cretones, The Police i 20/20.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>