Region

Svet

Koncert sećanja na Milana Mladenovića 5. novembra! (VIDEO)

Žika Todorović svira pesme EKV-a sa "Decom iz vode" 5. novembra na koncertu sećanja na Milana Mladenovića u Zappa Bazi!

Koncert sećanja na Milana Mladenovića 5. novembra! (VIDEO) Foto: Promo






„Deca iz vode su jedini EKV tribute bend sa kojim je Žika, u retkim prilikama, izlazio na binu. Privilegija je i velika čast što će u nedelju zasvirati sa Decom iz vode. Ako ste fan EKV-a i volite ono što je Milan Mladenović ostavio iza sebe, ovaj događaj ne treba da propustite!“ kažu organizatori.

 

Muzičar, pesnik i umetnik Milan Mladenović preminuo je 5. novembra 1994. godine u Beogradu. Iza sebe je ostavio veliko muzičko nasleđe. Pesme koje je stvarao se i dalje rado slušaju i izvode, i smatraju ih samim vrhom muzičkog i rok stvaralaštva.

Od 2013. godine, svakog novembra Deca iz vode u Beogradu organizuju memorijalni koncert sećanja na ovog velikog umetnika i kao goste često zovu bivše članove grupe EKV. Ove godine zakazali su novi susret sa poštovaocima Milanovog i EKV opusa u Zappa Bazi a specijalni gost biće im Srđan Žika Todorović. Žika će sa Decom iz vode odsvirati nekoliko pesama koje je snimio sa EKV-om na albumima „Ljubav“ i „Samo par godina za nas“ i podsetiti nas na period kraja osamdesetih kada su Milan, Magi, Bojan i Žika bili u vrhu popularnosti na celom prostoru bivše Jugoslavije.

Deca iz vode su jedini tribute bend i projekat sa kojim je Žika pristao da svira jer su ga, po njegovim rečima, pojavom, duhom i energijom podsetili na pravi EKV. Ovo će biti izuzetno retka prilika da ga fanovi EKV mogu videti za bubnjevima uživo i ovaj koncert se može smatrati pravom ekskluzivom, a prisustvo privilegijom.

 

Za koncert pod nazivom „Milan Mladenović memorijal 2023.“ uvodnu reč daće Aleksandar Šarčević, osnivač udruženja ljubitelja i poštovalaca Milana Mladenovića i grupe EKV „Deca iz vode“, u okviru kojeg deluje istoimeni bend koji često dobija epitet najboljeg i najvernijeg originalu EKV tribute benda koji je postojao, a potvrdu za to im daju i bivši članovi EKV-a koji su im često gosti na koncertima (Žika, Tanja, Bole, Raka).  Pre pet godina rasprodali su dva koncerta u Dorćol Platzu sa Žikom kao gostom pa se i ovog puta očekuje ogromno interesovanje!



 





Promo kontigent ulaznica po ceni od 1000 RSD je rasprodat, a u pretprodaji su ulaznice po regularnoj ceni od 1200 RSD. U prodaji su u Zappa Baru (Kralja Petra 41) i Yugovinyl store-u (Cetinjska 15). Ukoliko ih ostane, ulaznice će se na dan koncerta prodavati po ceni od 1500 RSD. Broj karata je ograničen tako da svi koji žele da obezbede sigurno prisustvo koncertu preporuka je da što pre odu na neko od ova dva prodajna mesta i obezbede ulaznice na vreme.

 

Deca iz vode poručuju da su koncerti sa Žikom emotivni i energični a atmosfera u publici po pravilu euforična, dok Žika poziva sve fanove EKV-a da dođu i da se prisete starih dobrih i lepih vremena:





 





Ulaz na koncert u nedelju, 5. novembra je predviđen za 20h a početak programa u 21h. Zappa Baza (Bulevar Vojvode Bojovića 30a) se nalazi u zgradi iznad Beton Hale u zoni parkirališta iza Lukoil pumpe u Francuskoj ulici ispod Kalemegdana (5 minuta peške od Knez Mihajlove i Brankovog mosta). Prostor je komforan sa niskim i barskim stolovima a ima i galeriju uz vrhunsko ozvučenje u rasvetu. Postoji dovoljno mesta za parking blizu samog kluba.







 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>