Svet

Region

Barbara Pravi: Pesma snimljena u Srbiji, omaž srpskim korenima! (VIDEO)

Barbara Pravi, francuska pevačica srpskog porekla, snimila je novi spot za pesmu "La Pieva - Chez moi" u Srbiji. Ova pesma je njen omaž srpskom prezimenu Pjević i njihovim korenima u srpskim planinama.

 Barbara Pravi: Pesma snimljena u Srbiji, omaž srpskim korenima! (VIDEO) Foto: Printscreen Youtube/Barbara Pravi
Ispostavilo se da je francuska pevačica srpskog porekla, Barbara Pravi, nedavno snimala spot za svoju novu pesmu "La Pieva – Chez moi" u Srbiji, u selu svojih predaka. U pesmi, Barbara odaje počast svom prezimenu Pjević, koje je nasledila od svojih srpskih korena, ali i iranskog i francuskog porekla. Spot prikazuje Barbare u srpskom selu, sedi na klupi sa ćilimom, šetnju sa dedom u šajkači i druženje sa rođacima.

Ova pesma je za Barbaru omaž njenom prezimenu, inspirisanom udovicom Milovanović, koja je živela u srpskim planinama i pevala lokalnom stanovništvu. Prethodnica Barbare, poznata kao "pjevu", bila je poznata po svojim pesmama o životu u planinama i ljubavi. Njeno ime i nadimak su preneli njeni potomci, uključujući i Barbaru, koja danas nosi prezime Pravi.


Možda vas interesuje:
Ova popularna aplikacija troši najviše baterije na vašem telefonu!Barbara Pravi kuva sa rođacima u srpskom selu tokom snimanja spota za pesmu La Pieva Chez moi
Foto: Printscreen Youtube/Barbara PraviBarbara je najavila da radi na novom albumu koji će biti objavljen 6. septembra, a koji će sadržati pesme inspirisane tradicijom, uspomenama i slobodom. Ona je takođe podelila svoje duboke veze sa Srbijom, posebno se sećajući svog poslednjeg poseta sa dedom, gde je istraživala poreklo svoje porodice i uživala u srpskoj gostoljubivosti.

Nakon uspešnog debija albuma "On n’enferme pas les oiseaux" 2021. godine i osvajanja drugog mesta na Evroviziji sa pesmom "Voila", Barbara je privukla pažnju globalne i srpske publike. Njen emotivan odnos sa dedom, koji joj je bio inspiracija za mnoge umetničke poduhvate, jasno je oblikovao njen umetnički identitet, uključujući i odabir prezimena Pravi koje nosi s ponosom.


Možda vas interesuje:
Mesečni horoskop za jul


 

Viber

Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>