Ostalo

Smešno

Rusi izmisli novi sport: Auto karling na ledu! VIDEO

Zimski olimpijski sport, kojeg mnogi smatraju dosadnim, dobio je novu, zanimljiviju i komičniju verziju, zahvaljujući uvek inovativnim Rusima.

Rusi izmisli novi sport: Auto karling na ledu! VIDEO Foto: Screenshot YouTubeAuto karling je najnoviji sport u svetu, pošto je u Jekaterinburgu održan prvi turnir u kome je učestvovalo nekoliko ekipa. Radoznala, pomalo zbunjena publika okupila se ispred klizališta da gleda četiri tima od po deset igrača, obučenih u profesionalnu odeću za karling. Oni su gurali stareautomobile prema džinovskom cilju oslikanom na ledu.
Dok metle nisu korišćene, vozaču je dozvoljeno da upravlja vozilom pošto ostalih devet igrača odgurne automobil.Pobednici su unovčili ček od 100.000 rubalja, što iznosi oko 1,600 dolara.

"Trebalo nam je mesec dana da se pripremimo za takmičenje. Morali smo da kupimo šest automobila, a zatim da izvadimo sva stakla zbog bezbednosti igrača.Motore smo takođe izvadili, kako bi automobili bili lakši - rekla je organizatorka ovog događaka, Galina Kirkač, u izjavi koju je prenela Raša tudej, pišu Novosti. 


Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:

Komentari