Region

Svet

Region

Radovan Vujović će postati jedan od omiljenih negativaca!

Na Prvom programu RTS-a, u subotu od 20h, gledaoci će moći da prate prvu epizodu serije „Bilo jednom u Srbiji“. "Mislim da će Radovan Vujović postati jedan od omiljenih negativaca u srpskoj kinematografiji… zašto, videćete.“- otkriva scenarista.

Radovan Vujović će postati jedan od omiljenih negativaca! Screenshoot/Instagram




Na Prvom programu RTS-a, u subotu od 20h, gledaoci će moći da prate prvu epizodu serije „Bilo jednom u Srbiji“. Reč je o ekranizaciji priče o zlatnom dobu Leskovca i naše zemlje. Scenarista i producent ove sage, Zvonimir Šimunec, rođeni Leskovčanin, inspiraciju je pronašao upravo u rodnom gradu i mitu na kom je odrastao – da će budućnost doneti mogućnost da se približi visinama koje su postigli veliki i sjajni Leskovčani.

„Oni su u periodu između dva svetska rata napravili jedan božanstven gradić. Od jedne turske kasabe stvorili su moderan evropski grad koji je tog trenutka figurirao kao najprosperitetnije mesto u ovom delu Evrope“ objasnio je Šimunec.

Scenario za ovu istorijsku priču nastajao je postepeno. Prvo je snimljen dokumentarni film sa akterima tog doba, a kako navodi Zvonimir Šimunec, Muzej grada Leskovca dao je veliki doprinos u pribavljanja informacija, na osnovu kojih je izdata i knjiga koja je bila pripremna faza za film i seriju. Pred gledaocima od subote će se naći osam epizoda koje se dosta razlikuje od filma.





„Film treba racionalizovati u jednu priču, a to je Petar Ristovski odlično odradio. Ja da sam sam odlučivao to bi bio niz leskovačkih dogodovština i lepih priča, umešano sa malo ljubavi, a on je dao jedan preduzetnički, dramski tok, koji je uozbiljio seriju i doneo joj kvalitet“, istakao je Šimunec.

Svoju poslednju ulogu u seriji „Bilo jednom u Srbiji“ imao je glumac Ivan Bekjarev, koji je jako želeo da igra u ovom projektu. Kada je reč o ostalim glumcima, Šimunec smatra da su se svi predstavili u svojim najboljim izdanjima.

„Sloboda Mićalović, Viktor Savić, Nemanja Oliverić, Teodora Ristovski svi su sjajni… Posebno bih istakao Radovana Vujovića i njegovu briljantnu ulogu, koja nije ni malo laka. Mislim da će postati jedan od omiljenih negativaca u srpskoj kinematografiji… zašto, videćete.“, otkriva scenarista.

Zvonimir se nada da će gledaoci voleti seriju jer smatra da su uspeli da postignu ono što je nemoguće – da spoje istorijsku priču i bajku.

„Mislim da svaki grad u Srbiji ima svoj srpski Mančester, svoje zlatno doba, samo eto ja sam u ovom trenutku malo više voleo svoj kraj, i obavezao sam se da ću da napravim priču o njemu. I uspeli smo kroz tešku muku, u vreme korone, da izbacimo jednu priču o dve ljubavi i jednom velikom poslovnom čudu", kaže producent i dodaje da ima prostora za nastavak priče.

„Epizode su napisane, samo je pitanje kako će to narod da prihvati jer nastavak imaju samo uspešne stvari", zaključio je Šimunec, i dodao da se nada će možda baš ova priča u Leskovcu a i šire probuditi duh nekih starih vremena.

Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 


Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 

 

Viber

Izvor: svetplus.com/rts

Povezane vesti:


>