Region

Svet

Region

Film: Potreba za mržnjom! Koreni bezrazložnog nasilja! (VIDEO)

Film "Potreba za mržnjom" bavi se slučajevima kao što su prebijanje glumca Dragana Maksimovića, ubistvom Slobodana Vukića, slučajem keruše Mile i Brisa Tatona, kao i vršnjačkim nasiljem i tragedijom mladog Alekse Jankovića iz Niša. Koreni bezrazložnog nasilja!

Film: Potreba za mržnjom! Koreni bezrazložnog nasilja! (VIDEO) Screenshoot/Youtube
Intimna ispovest reditelja o gubitku brata koji je svirepo ubijen u tuči ispred jednog beogradskog splava.O filmu "Potreba za mržnjom":


Kroz ovaj i druge slične slučajeve u kojima su na razne načine, bez ikakvog razloga stradali ljudi, reditelj istražuje korene tog bezrazložnog nasilja. U filmu su pored svirepog ubistva Fedora Frimermana, kojeg je u noći 25. jula 2013. obezbeđenje splava Sound tuklo do smrti, obrađeni i slučajevi prebijanja glumca Dragana Maksimovića, ubistvo Slobodana Vukića, slučaj keruše Mile i Brisa Tatona, kao i vršnjačko nasilje i tragedija mladog Alekse Jankovića iz Niša.


Kroz ove i druge slučajeve reditelj istražuje korene bezrazložnog nasilja, kako se stvara i širi mržnja, i kako smo kao društvo lako pristali na nasilje koja nas okružuje.Originalni naslov: Potreba za mržnjom
Početak prikazivanja filma: 20.01.2022
Dužina trajanja filma: 81 min
Država/Godina: SRB/2021
Žanr: dokumentarni
Režiser: Filip Čolović
Distributer: FAME Solutions


Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 


Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u  

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Krstarica.com


>