Region

Svet

Ekstra Nena: Ja sam prototip mlade i uspešne žene

Pevačica Ekstra Nena pored uspešne muzičke karijere uveliko sprema i doktorat na univerzitetu "Megatrend" na temu “Brendiranje u kulturi i globalizam”. Pored muzike pevačica se uspešno bavi i akademskim radom. Takođe, Nena je jedan od asistenata na na predmetima osnove menadžmenta i interkulturalni menadžment..

Ekstra Nena: Ja sam prototip mlade i uspešne žene



"Globalizacija je dovela do mešanja biznisa i kulture u čitavom svetu i do saradnje među državama, uz poštovanje međusobnih različitosti" – objašnjava Nena razloge zbog kojih se odlučila da doktorira baš na ovoj temi.

"Na neki način ja sam prototip jedne mlade uspešne žene u Srbiji. Ovo ističem zato što smatram da je obrazovanje važno, kao i poštovanje različitosti, uvažavanje drugih i vrednovanje rada i uspeha. Nisam za stavljanje mediokreta u prvi plan, kao što se to poslednjih godina čini. Veoma poštujem vredne ljude i smatram da njihove kvalitete treba isticati" – kaže Nena.

Pored brojnih obaveza na fakultetu, Nena ipak nije odustala od svoje muzičke karijere.

Ne mogu bez muzike. Ona obuzme čitavo biće i taj osećaj ne prolazi tako lako. Ko jednom popije vodu sa tog izvora i ko je talentom darivan od boga, ne sme da odustane – objašnjava  Nena i dodaje da ima spremljene pesme za novi Cd, ali da ne zna kada će izaći.

"Treba sarađivati sa ljudima koji vide najbolje u vama i za koje ste posebni, uprkos tome što se muzika tretira kao roba. Ja jesam napravila zavidnu karijeru, ali nisam toliko uspešno to i naplatila. Živimo u čudnom vremenu. Iako potpuno shvatam savremeni, dominantni način razmišljanja, moj svet se ipak bazira na kvalitetu i moralnosti" - zaključuje pevačica.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>