Svet

Region

Najbolje serije u 2019. godini! (VIDEO)

Ove godine smo imali prilike da gledamo niz dobrih serija, što novih, što što drugih, trećih pa i četvrtih sezona. Ovo su najbolje serije u 2019. godini, bar za sada.

Najbolje serije u 2019. godini! (VIDEO) Svet Plus



Dedad to me

Džen je udovica, Džudi je obuzeta krivicom, pomalo i sociopatski nastrojena i pokušava da ispravi greške koje je pravila u svom životu. Njih dve se upoznaju sasvim "slučajno". 

Džen je šarmantna ali puna besa zbog iznenadnog gubitka supruga. Svoj bes pokušava da iskali na razne načine, a Džudi laže i sebe i druge. Prilikom upoznavanja udovice Džen, Džudi je slagala da joj je verenik preminuo i da se zbog toga prijavila na kurs podrške ljudima koji tuguju za voljenima. Ustvari potreban joj je iskreni prijatelj jer je izgubila bebu, a verenik je bukvalno izbacio iz svog života.

Njih dve potpuno različite ipak postaju prijateljice i to najbolje. Počinju i da žive zajedno u Dženinoj kući, tačnije Džudi se smešta u sobu pokojnog muža nove prijateljice ali tu već počinju problemi. 

"Dead to Me" kako vreme odmiče počinje sve više da vas "vuče" i svaka epizoda je sve bolja, pa vam postaje baš, baš zabavno. Verovatno neće postati serija godine ali će vam sigurno ulepšati slobodno vreme, zato nikako ne propustite "Mrtav za mene".

 

After Life

Posle užasne saobraćajne nesreće, Anna (Christina Ricci) se budi dok pogrebnik Eliot Deacon (Liam Neeson) priprema njeno telo za sahranu. Zbunjena, užasnuta i sa jakim osećajem da je živa, Anna ne veruje da je mrtva, uprkos uverenjima pogrebnika da se nalazi na prekretnici ka zagrobnom životu.

Eliot je ubeđuje da on ima sposobnost da komunicira sa mrtvima i da je jedini koji joj može pomoći. Zatočena u prostorijama pogrebnog preduzeća samo sa Eliotom, Anna je primorana da se suoči sa svojim najdubljim strahovima i prihvati sopstvenu smrt. Međutim, Annin ožalošćeni momak Paul (Justin Long) ne može da se odupre sumnjama da Eliot nije onaj za koga se predstavlja. Dok se sahrana bliži, Paul je sve bliži otkrivanju uznemiravajuće istine, ali možda je prekasno; Anna je možda već počela da prelazi na drugu stranu...
 

Ubice mog oca 4 - nova sezona, nova dinamika i neka nova lica!



 

The Act

“The Act” zasnovan na istinitim događajima i čuvenom slučaju Džipsi Rouz King prati ružičasti život majke i ćerke u novoj kući koju su dobile nakon što im je uragan Katrina uništio dom u Luizijani. Devojčica koja boluje od kancera, astme, epilepsije i atrofije mišića je zavisna od majke koja sve drži pod kontrolom. Majka poseduje ogroman orman sa 300 vrsta lekova, aparate za astmu, lekarski karton Džipsi i ogromnu ljubav prema Minhauzenovom sindromu koji neguje 15 godina.

 

Chernobyl

Petodelna mini-serija “Černobilj” predstavlja dramatizaciju priče o nuklearnoj nesreći iz 1986. – jednoj od najvećih katastrofa koje je izazvao čovek – i hrabrim ljudima koji su žrtvovali živote da spasu Evropu od nezamislivog uništenja.

“Černobilj” je petodnelna mini-serija snimana u koprodukciji HBO i Skaja, a predstavlja dramatizaciju priče o nuklearnoj nesreći iz 1986. – jednoj od najvećih katastrofa koje je izazvao čovek – i hrabrim ljudima koji su žrtvovali živote da spasu Evropu od nezamislivog uništenja. Dana 26. aprila, 1986, u nuklearnoj elektrani Černobilj u Ukrajini, u Sovjetskom Savezu, došlo je do velike eksplozije koja je izazvala širenje radioktivnih čestica širom Belorusije, Rusije, Ukrajine, pa sve do Skandinavije i zapadne Evrope. 

Džared Haris glumi Valerija Legasova, glavnog sovjetskog nuklearnog fizičara. Kao član krizne grupe, on je prvi uvideo nazamislive razmere katastrofe koja se desila. Stelan Skarsgard glumi sovjetskog potpredsednika vlade, Borisa Ščerbinu, koga Kremlj šalje da upravlja vladinom komisijom za Černobilj u satima nakon nesreće. Emili Votson glumi Ulanu Komjuk, sovjetsku nuklearnu fizičarku koja pokušava da razreši misteriju i otkrije šta je dovelo do katastrofe u Černobilju.
 

Film Greta: Psihotična žena koja ne ume da prihvati NE kao odgovor! (VIDEO)


The handmaids tale - treća sezona

Serija koja je "pokupila" sve važnije nagrade, i time učinila "Hulu" prvim striming servisom koji je osvojio Emi i Zlatni globus za najbolju dramsku seriju, već beleži dvostruko veću gledanost nego u prvoj sezoni, prenosi "Entertejment vikli".

U bliskoj budućnosti smanjuju se stope fertiliteta kao rezultat polno prenosivih bolesti i zagađenja. Na području bivših Sjedinjenih Američkih Država razorenih u novom građanskom ratu, vlast preuzima totalitaristička, hrišćansko-teokratska vlada Gileada. Društvo je organizovano u društvene klase u kojima su žene podređene i prema zakona ne mogu raditi, imati lični posed, upravljati novcem ni čitati. Zbog globalne neplodnosti, preostale fertilne žene u Gileadu, zvane sluškinje, raspoređene su u domove vladajuće elite. Tu su podređene ritualnom silovanju kako bi rodile decu vladarima. Tajna policija zvana „Oči“ nadgleda društvo i suzbija bilo kakve pokušaje pobune, dok lovci love osobe koje pokušaju pobeći iz države.
 
June Osborne, preimenovana u Offred (Elisabeth Moss), sluškinja je dodeljena gileadskom zapovedniku Fredu Waterfordu (Joseph Fiennes) i njegovoj ženi Sereni Joy (Yvonne Strahovski). Offred mora da sledi stroga pravila i stalno je nadzirana – neprimeren odgovor ili delo mogu voditi do brutalnih kazni. Offred, nazvana prema zapovedniku kojem je dodeljena, seća se svog života pre totalitarizma kada je imala porodicu, ćerku, posao, bankovni račun, dok sada može jedino da se pokorava Gileadu i da se nada da će  jednom ponovo živeti slobodna i vratiti se ćerki.

 

Big little lies - druga sezona

Zasnovana na romanu Lijen Morijarti - sa Ris Viterspun, Nikol Kidman i Šejlin Vudli u glavnim ulogama - ova mračna komična serija govori o tri majke čiji naizgled savršeni životi postepeno dovode do ubistva. Više o seriji pročitajte OVDE.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>