Region

Svet

Region

Božićni filmovi domaće kinematografije! Divne priče! (VIDEO)

Božićni filmovi domaće kinematografije! Divne priče kojima možete upotpuniti snežne, praznične dane! Okupite vašu porodicu i najmilije i uživajte u odličnoj glumi i božićnoj atmosferi uz četiri predivna praznična filma!

Božićni filmovi domaće kinematografije! Divne priče! (VIDEO) Svet Plus



Božićna euforija nas sve pokreće, zato se okupimo i neka božićni filmski maraton počne!

Uoči Božića

Nušićeve kratke pripovetke ponovo su poslužile kao savršena inspiracija za duhovite i maštovite božićne priče. Film Uoči Božića svojevrstan je vremeplov u tridesete godine prošlog veka. Ovo je jedna humana priča u kojoj jedno nahoče pronalazi porodicu i to baš na Badnji dan. Sredovečne roditelje koji su dobili priliku da se ostvare u ulozi roditelja glume Anita Mančić i Dragan Mićanović.


Božićna pečenica

Ova duhovita priča pružiće publici priliku da uživa u humoru Stevana Sremca i njegovom smislu za detalj i karaktere u opisivanju običnih ljudi u Srbiji s kraja 19. veka. Slavljenje Božića je prilika da se, ne samo podsetimo na naše običaje i tradiciju, sopstvene mane i vrline, već i preterivanja, i da im se slatko nasmejemo. Snalažljivi činovničić poštanskog nadleštva Jova Maksić nije slučajno pozvao na božićni ručak kao ”polaženika” svog mlađeg kolegu Paju…

Lepi običaji će se ovde preplitati sa smešnim situacijama, zgodna domaćica Kaja sa mladim polaženikom, a proradiće i domaćinova unapred smišljena igra kako da iskoristi situaciju za još jednu novčanu pozajmicu…Pisac će nam ostaviti otvoreno pitanje: ko je ovde zapravo istinska božićna pečenica: prase ili mladi polaženik Paja?


Badnji dan

Advokat Svetozar Vujić, koga igra Boda Ninković, osim svog sluge i prijatelja Jovana, nema nikoga na Badnji dan. Više nije mlad i shvata da mu prolazi vreme. U trenutku dokolice kroz prozor na ulici spazi dve žene i jedno dete kako stoje na hladnoći. Odluči da ih pozove kod sebe da se ogreju uz trpezu dok je praznik. Saznajemo o njihovoj tužnoj priči i razlogu ostanka na ulici. Kroz razgovor devojke i advokata Vujića otkriva se vrlo šokantna istina o njihovoj sudbini u koju je upleten i sam advokat Vujić. Međutim, ljubav je ta koja pobeđuje sve nesporazume.


Položajnik

Božićni TV film “Polažajnik” je komedija sa ljubavnim zapletom, čija je radnja smeštena u Beograd tridesetih godina prošloga veka. U idiličnoj predprazničkoj atmosferi začinje se i razrešava jedna intriga, jedna ljubav i konačno, jedna veridba. Devojka, za to vreme već malo okasnela sa udajom, brižni roditeljski par, dva udvarača, vešta služavka – to je društvo koje će zabaviti i ganuti gledaoce.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>