Region

Svet

Region

Sergej Trifunović: Izblamirao sam se u Zagrebu jer nisam znao reči pesme "Beograd"

Sergej Trifunović, autor i voditelj nove muzičke emisije “Hitorama” koja će od 26. novembra ići petkom na MTV-ju, tvrdi da ne zna nijednu pesmu Cece Ražnatović, ali i da bi  u svoj muzički šou poziva Lepu Brenu, ali samo ako zapeva rok!

Sergej Trifunović: Izblamirao sam se u Zagrebu jer nisam znao reči pesme



"U ‘Hitorami’ ćemo ugostiti Lepu Brenu, ali samo ako pokaže da zna da peva nešto mimo svog turbo-folka! Ta vrsta muzike postala je opasna mašina i nije čudo što ti pevači imaju svoje emisije poput "Grand parade", "Zam parade", "Đinđi-minđi"… Ja im ne zameram, svaka im čast! Međutim, to je muzičkom projektu koji ja vodim podsticaj da rokenrol vratimo na muzičku scenu -kaže Sergej.

On tvrdi da su rokeri sami krivi što su izgubili bitku sa narodnjacima.

"Ljudi koji se kod nas bave rok muzikom ispustili su jednu važnu stvar koja se u međuvremenu dogodila – marketing. Rokerima je bilo ispod časti da se "guze", pa su izgubili medijski prostor zbog čega su postali supkultura. Sećam se da smo u u srednjoj školi imali dva učenika koji su slušali narodnjake. Njih dvojica su bili sa sela i tu muziku su slušali tajno, jer tada je to bilo neshvatljivo. Danas je obrunuta situacija, sramota je ne slušati narodnjake - kaže Sergej, i otkriva da je bilo sramota što u centru Zagreba nije znao reči Cecine pesme “Beograd”:

"Bio sam kod dobrog prijatelja, koji je imao klub u centru Zagreba. Kada me je ugledao, poručio je za mene Cecinu pesmu "Beograd"’. Svi su znali reči te pesme, osim mene! Kada sam se osvrnuo oko sebe, pojela me sramota zbog toga"!

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>