Region

Svet

Region

Film Zlogonje: Priča o dečaku sa parcijalnom cerebralnom paralizom! (VIDEO)

Domaći film "Zlogonje" je priča o dečaku Jovanu, koji je rođen sa parcijalnom cerebralnom paralizom.

Film Zlogonje: Priča o dečaku sa parcijalnom cerebralnom paralizom! (VIDEO) Promo



"Zlogonje" je priča o Jovanu, dečaku od deset godina koji je rođen sa parcijalnom cerebralnom paralizom.  Ceo njegov život je uslovljen tim stanjem i misli da ga svi ostali vide kroz njega. Kroz svoju maštu Jovan beži u svet fantazija u kome je, nesputan svojim fizičkim nedostatkom, slobodan da uradi i bude ko god poželi. Iznenada u njegovo odeljenje stiže nova učenica Milica. 

Milica, malo po malo probija zid koji je Jovan izgradio oko sebe da bi se sačuvao od emotivnog povređivanja i poziva ga u avanturu oslobađanja njenog oca od njegove nove žene, Miličine maćehe, za koju veruje da je veštica i da je začarala njenog oca. Jovan, zbog novootkrivenog uzbuđenja i radosti koju oseća zbog saznanja šta to znači imati pravog druga, prihvata ali vrlo brzo saznaje da prepreke koje se javljaju u realnim avanturama nije tako lako preskočiti kao u onima u njegovoj glavi. A za njega najveća prepreka od svih je on sam. 

Film je režirao Raško Miljković.
Scenario: Marko Manojlović, Miloš Krečković.
Producent: Jovana Karaulić
Glumačka ekipa: Mihajlo Milavić, Silma Mahmuti, Jelena Đokić, Bojan Žirović, Milutin Milošević, Dubravka Kovjanić, Olga Odanović, Jelelna Jovanova, Stela Ćetković, Milena Predić, Matija Popović. 
Produkcijska kuća: Akcija produkcija.
Ko-produkcijska kuća, Makedonija: Dream Factory
Institucionalna podrška: Filmski centar Srbije, Media program, Kreativna Evropa, Makedonska filmska agencija, Ministarstvo prosvete Republike Srbije, Grad Beograd.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>