Region

Svet

Region

Film Sunčanica u režiji Nikite Mihalkova doživeo svetsku premijeru u prepunom Sava Centru! (Foto)

Filma "Sunčanica" u režiji slavnog ruskog reditelja Nikite Mihalkova večeras je doživeo svoju svetsku premijeru u prepunom Sava Centru. Glavna zvezda večeri pored poznatog režisera, bio je i naš poznati glumac Miloš iković

Film Sunčanica u režiji Nikite Mihalkova doživeo svetsku premijeru u prepunom Sava Centru! (Foto)



Sava centar bio je premali večeras da primi sve one koji su želeli da prisustvuju premijeri filma "Sunčanica", koji je kod beogradske publike izazvao neverovatno intresovanje, koji su u dvorani Sava Centra ispunili čak i pomoćna sedišta.

Pre same projekcije filma, crvenim tepihom ispred Sava centra, prošetao je i reditelj Emir Kusturica. U sali su bile dramske umetnice Jelena i Ivana Žigon, zatim direktor Kinoteke Radoslav Zelenović, pevači Đorđe Marjanović i Radmila Karaklajić, predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom i mnogi drugi.



Gromoglasan aplauz građana dobili su glavni glumci iz "Sunčanice" Martins Kalita i Viktorija Solovljeva, kao i naša zvezda Miloš Biković i drugi članovi filmske ekipe, a kada je Mihalkov ušao u dvoranu publika je ustala na noge i pozdravila ga ovacijama.

Reditelj se zahvalio, ali je u šali zamolio gledaoce da prištede dlanove za kraj projekcije. On je obrazložio zašto se svetska premijera dešava upravo u Srbiji i naveo tri razloga, isto kao i na popodnevnoj konferenciji za novinare.

"Prvi je zato što je Srbija primila desetine hiljada onih ljudi o kojima govorim u ovom filmu. Mnogi Rusi su bili prinuđeni da ostave domovinu i dođu u Srbiju, tu su živeli i tu su zemni ostaci generala Vrangela i generala Aleksejeva", rekao je Mihalkov.

Drugi razlog je veliki broj saradnika na filmu iz Srbije, među kojima su, uz glumca Bikovića, asistent režije Stanislav Popović, montažer Mića Zajc i drugi.
"Konačno, premijera je rođendan filma, a rođendan se slavi sa prijateljima. Zato smo došli ovde", poručio je Mihalkov.

Priča po motivima proze Ivana Bunjina dešava se 1920. u logoru za belogardejce na Krimu, gde se jedan oficir seća svoje divne ljubavne romanse iz 1907. godine. Film traje 180 minuta. Za sada nije sklopljen ugovor sa nekom distributerskom kućom iz Srbije. Ulaznice za večerašnju projekciju nisu bile u slobodnoj prodaji.

Autor: J.B.
Izvor: Tanjug.rs
Foto: RTS

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>