Svet

Region

Zlatan Ibrahimović svojim potezom oduševio svet, evo zbog čega

Zlatan Ibrahimović svojim potezom još jednom je pokazao da pored sjajnog fudbalskog talenta ima i ogromno srce. Jedan od najboljih fudbalera planete omogućio je da Švedska reprezentacija igrača ometenih u razvoju, nastupi na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

Zlatan Ibrahimović svojim potezom oduševio svet, evo zbog čega



Naime, fudbalska reprezentacija Švedske kvalifikovala se na INAS Svetsko prvenstvo za igrače ometene u razvoju, ali je brojne probleme napravila finansijska situacija u savezu. Kada je Zlatan saznao da nemaju dovoljno novca da otputuju na Mundijal, odlučio je da donira 40 hiljada evra i time omogući momcima da se nađu na prvenstvu.

"Nismo znali kako to da ostvarimo. Tražili smo pomoć sa svih strana, zvali smo sve moguće fudbalere, a onda sam pozvao Zlatana i zamolio ga da nam pokloni dres. Kada me je upitao, "šta će mi", objasnio sam mu da nemamo novca da otputujemo na Mundijal. Pitao me je samo koliko nam je novca potrebno i da mu dam broj računa. Za samo nekoliko sati, pare su bile prebačene. Neverovatan potez", rekao je pomoćni trener Stefan Jonson za Expressen.

Iako ne voli da se hvali svojim potezima, Zlatan je samo kratko prokomentarisao da ti momci zaslužuju da dožive čari Svetskog prvenstva i da nema potrebe da se o tome mnogo priča.

Autor: J.B.
Foto: Facebook/Zlatan Ibrahimovic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>