Region

Svet

Region

Procureo scenario filma Anđeline Džoli!

Zbog dobijanja dozvole za snimanje svog prvenca, Anđelina Džoli je morala da obelodani scenario. Naime, posle poništenja dozvole za snimanje filma od strane Ministarstva kulture i sporta na području Bosne i Hercegovine, lepa Anđa je morala dostaviti Ministarstvu svu dokumentaciju vezanu za "Untitled Love Story", film oko koga se ovih dana najvise polemiše.

Procureo scenario filma Anđeline Džoli!



U javnost je dospela informacija da postoji scena u kojoj srpski vojnik siluje muslimanku koja se kasnije zaljubljuje u njega.

Film je inspirisan istinitim događajem. Reč je o dvoje sarajlija, Admiri i Bošku, oboje rođeni 1968.godine. Planirali su venčanje kada je rat započeo. Njih dvoje su odlučili da se isele iz Sarajeva uz pomoć zajedničkog prijatelja. 18. maja 1993. na mostu Vrbanj događa se pucnjava iz koje Admira izlazi ranjena a Boško biva mrtav, dok počinilac ostaje nepoznat.

Ova potresna priča je rasplakala Anđu i odlučila je da će se njen film završiti sa srećnim krajem.

Ljubavna priča u scenariju Anđeline Džoli počinje 1992. godine u gradiću u istočnom delu Bosne i Hercegovine. Glavni akteri su Lejla i Danijel, zaljubljeni par koji biva razdvojen početkom ratnih godina. Danijelov otac radi u JNA kao oficir, i postavlja svog sina za upravnika zatočeničkog logora, gde  ovaj , igrom slučaja,nalazi Lejlu i pokušava da nađe najbolje  rešenje koje je prihvatljivo za sve.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>