Region

Svet

Region

Doktor Haus ciničan i čangrizav na Tviteru, a uskoro i u Beogradu

Britanac Hju Lori, svetski poznati Dr. Haus, koji će u Beogradu i Sava centru sa svojim The Cooper Bottom Bandom nastupiti 14. jula, u okviru evropske turneje u sklopu koje će posetiti 16 gradova promovišući aktuelni album "Didn’t It Rain".

Doktor Haus ciničan i čangrizav na Tviteru, a uskoro i u Beogradu



"Penicillin? Fantastično! Whiskey? Fantastično! Motor s unutrašnjim paljenjem? Da, da, sve su to genijalne stvari. Ali šta će nam sve te stvari ako nemamo muziku? To mi odgovorite!", reči su čuvenog Hjua Lorija, a najavljeni bluz spektakl sam će dati odgovor na njegovo gore postavljeno retoričko pitanje.

Lik čangrizavog i ciničnog Dr. Hausa očigledno se u većoj meri poklapa sa istinskim karakterom Hjua Lorija, sudeći po njegovim Tviter komentarima. Ovih dana, Hju ne štedi englesku fudbalsku reprezentaciju, a takođe, redovno postavlja i utiske sa koncerata.

"O, Bože! Za sreću sam obukao kostim srećnog pileta, a nosim i beli luk. Učinio sam sve što sam mogao", tvitnuo je posle poraza od Urugvaja, dok je pred koncert u Aucklandu napisao: "Za večerašnji je koncert u Aucklandu ostalo još samo nekoliko ulaznica. Nemojte da vam dođem ispred kuće i pevam pod prozor...".

Posle koncerta u Meksiko Sitiju pohvalio je publiku: "Prelepa publika u Meksiko Sitiju. Plesali su, smejali se, pevali mi "Srećan rođendan" i razumeli moj mumlajući engleski, gracias a dios", dok ga je pre nastupa mučilo što ne može da se seti nijedne reči španskog: "Samo što nisam izašao pred 6000 Meksikanaca, a svoj španski sam zaboravio u drugoj glavi".

Inače, Hjuove tvitove, ništa manje zabavne, čangrizave i sarkastične od komentara televizijskog Dr. Hausa, možete pratiti na Twitteru @hughlaurie.



Već je dobro poznato da će ova britanska legenda, sa svojim The Copper Bottom Bandom, posetiti Sava centar 14. jula! Hju Lori nema samo izuzetnu glumačku karijeru, a osim po ulozi Dr. Hausa, najpoznatije su svakako one u serijalu "Crna Guja", zatim uloga Bertiea Woostera u hit serijalu "Jeeves & Wooster", nego je poznat i kao odličan muzičar. Samouki pijanista, koji taj instrument svira od detinjstva, 2011. godine objavio je uspešan prvi album "Let Them Talk". Album je osvojio najviša mesta svetskih bluz top lista, a muzičke kritičare i javnost oduševio je svojim njuorleanskim bluzom.

Prošle godine, Lori je objavio svoj drugi album "Didn't It Rain", gde je zvuk mardi grasa i Nju Orleansa zamenio južnjačkim bluzom i tangom.

Ako vas je Hju Lori do sada oduševljavao preko televizijskih ekrana u kultnoj seriji "Dr. House", onda je pravi trenutak da ga vidite i čujete uživo. Neka vam vruće letne dane ulepša svojim vokalom i uživo pokaže da osim glumačkog, ima i izuzetan muzički talenat. Brojni rasprodati koncerti dokazali su da je Lori svestrani umetnik koji u svoje muzičke nastupe uključuje i elemente drame i stend-ap komedije, zbog čega koncert u Sava centru ne smete propustiti.

Ulaznice se mogu naći u prodaji na prodajnim mestima Eventima širom Srbije, kao i na blagajni Sava Centra. Cena ulaznica iznosi 2.200, 3.400, 4.300 i 6.900 dinara.

Autor: B.B.
Foto: Svet Plus

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>