Ostalo

Sme�no

Prva reklama sa Meseca! Sveže piće sa površine prirodnog satelita (Video)

Japanska kompanija za proizvodnju pića, Otsuka, šalje titanijumsku konzervu tešku jedan kilogram napunjenu sportskim pićem u prahu. Specijalno dizajnirana konzerva, koja sadrži Otsuka piće je prvi komercijalni proizvod koji se reklamira van planete Zemlje.

Prva reklama sa Meseca! Sveže piće sa površine prirodnog satelita (Video)



Konzerva koja će biti odnešena na površinu Meseca je prva planirana privatna misija sletanja na Mesec, koja će početi u oktobru 2015. godine. Iz Otsuke se nadaju da će ovaj poduhvat inspirisati mnoge ljude da postanu astronauti, da bi mogli da putuju 380.000 kilometara do našeg najbližeg komšije, Meseca, da bi otvorili konzervu pića koje se nalazi na njegovoj površini.

Kapsula će biti poslata na Mesec sa Soko 9 raketom, koja imala već tri uspešna letenja do Internacionalne Svemirske Stanice, a misija je isplanirana za oktobar 2014. godine. Konzerva koja sadrži piće u prahu može da se otvori samo sa "Prstenomsnova", koja će se podeliti deci koja imaju san da postanu astronauti, a deset prstenova će se zadržati u sedištu kompanije, za slučaj da ta deca ne izaberu put Meseca.



Autor: A.K.
Foto: theverge.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>