Region

Svet

Novak Đoković odustao od turnira u Madridu!

Naš najbolji teniser Novak Đoković neće učestvovati na turniru Masters serije u Madridu, jer mu se uprkos svim preduzetim terapijama i mirovanju, ruka nije dovoljno oporavila.

Novak Đoković odustao od turnira u Madridu!



Novak Đoković se raduje roditeljstvu: Jedva čekam da menjam pelene i ne spavam noćima!
To su pokazali i kontrolni pregledi urađeni kod lekara u nedelju, kada je procenjeno da bi nastupi u prestonici Španije nosili priličak rizik da se pogorša zdravstvena situacija. Samim tim, kako bi izbegao ozbiljnije posledice, odnosno da ne bi ugrozio sezonu na šljaci, pre svega nastup na Grend slemu u Parizu, Novak Đoković je odlučio da propusti Madrid, i pokuša da se spremi za Rim koji se igra od 10. do 18. maja.

"Izvinjavam se svima na turniru i svim španskim navijačima što sam morao da se povučem sa Mastersa u Madridu. Činio sam sve što je bilo u mojoj moći da budem spreman za ovo takmičenje, jedno od najvećih u sezoni, ali problemi sa povredom desne ruke ponovo su se pojavili. Sada mi je preostalo da nastavim sa oporavkom. Nadam se da ću izlečiti ruku i da ću biti fit za turnir u Rimu. Jedva čekam da sledeće godine ponovo zaigram u Madridu", rekao je Đoković.

Naš teniser je zadobio povredu zgloba uoči turnira u Monte Karlu. Stanje se pogoršalo u četvrtfinalnom meču tog takmičenja, kada je igrao protiv Španca Giljerma Garsije Lopeza, a još veće bolove Novak je osećao u polufinalu protiv Rodžera Federera. Od tada je Đoković bio na oporavku, sa kojim će morati još neko vreme da nastavi.

Autor: J.B.
Izvor: Blic.rs
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>