Region

Svet

Region

Serija Sila večeras: Esma posećuje Umu, Boran saznaje ko je pucao na Dilavera! (Foto)

Iako mu je ta odluka slomila srce, Zinar-aga mora da ispoštuje pleme i svoju snaju Umu uda za Dilavera. Kada Umu sazna da se udaje za Dilavera potpuno slomljena razmišlja kako će ponovo otići svom pokojnom suprugu Džihanu na grob.

Serija Sila večeras: Esma posećuje Umu, Boran saznaje ko je pucao na Dilavera! (Foto)



I dok se Dilaveru sprema svadba, on preti Dželilu i zahteva od njega da povuče tužbu, ali Bedar mu ne dozvoljava i Silina porodica odlučuje da se usprotivi novom plemenskom agi. Iako Boran više nije aga i izbačen je iz plemena, Sejfi od njega ipak traži pomoć i moli ga da mu spasi ćerku, ali Boran mu objašnjava da više ništa ne može da uradi, a takva situacija mu slomi srce, no sutradan ipak odlučuje da se umeša. Zinar se sve više uživljava u ulogu age i pokušava da sprovede sve presude, pa saopštava i Dilaveru da mora da oženi Umu. Sem toga, planira da ubije Roždu i Boran shvata da je njegovog strica moć promenila na gore, kao što je Firuz-aga i predvideo.

Esma se sastaje sa Zinarom i on odlučuje da njenom detetu ipak da Džihanovo prezime, obzirom da je to ipak i njegov unuk. Iako je široke ruke kada je Esma u pitanju, Zinar razgovara sa Boranom koji zahteva da se Roždin život poštedi. Tokom rasprave Zinar optužuje Borana da je pucao na Dilavera, a tada saznaje da je i njegov sin unajmio ubice koje su trebale da ubiju Borana. Posle celog razgovora Boran ogorčen kaže stricu da ga od sada posmatra samo kao agu, jer je to sve što je od njega ostalo. U međuvremenu, Rožda je ubijena i običaji su odneli još jedan nevini život, a samim tim još jednu porodicu "zavili u crno".



I dok svi sumnjaju da je Boran pucao na Dilavera, Husejin odlučuje da istera pravdu. Sreće svoju Ajše i tada joj kaže da je Dilaver upucan po neredbi Ahmet-age koji je hteo sve da svali na Borana. S obzirom da je Ajše sva sluđena od kada ga je videla, Sila vidi da se sa njom nešto događa i tada joj Ajše otkriva šta joj je Husejin preneo, a Sila kasnije govori i Boranu. Husejin se konačno vraća u Boranovu službu, a Ajše je presrećna zbog toga.

Dilaver i Umu provode veče na terasi i shvataju da će se zakon sprovesti, ali se dogovaraju da brak neće konzumirati. Esma skuplja hrabrost, pojavljuje se u njihovoj kući i započinje razgovor sa Umu pre nego što ode iz Midjata. Iako Esma pokušava da bude saosećajna, Umu ne može da oprosti izdaju koju je doživela od Esme i Džihana...

Autor: M.P.
Foto: ScreenSHot Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>