Region

Svet

Region

Srbija na čuvenom filmskom festivalu Jameson Empire Awards u Londonu (Video)

Film "Pulp Fiction", autora Dragomira Lekića, odabran je da predstavlja našu zemlju na festivalu filma Jameson Empire Awards u Londonu.

Srbija na čuvenom filmskom festivalu Jameson Empire Awards u Londonu (Video)



U kategoriji obrade domaćeg filma najbolji je bio jednominutni film "Nacionalna klasa" autora Aljoše Dakića koji je za nagradu osvojio profesionalnu kameru.

Učesnici projekta "Film za 60 sekundi" imali su zadatak da snime autorsku verziju omiljenog kultnog filma ili scene iz ostvarenja po sopstvenom izboru, u trajanju od minut. Takmičari su po želji imali pravo da ekranizuju obrade domaćih i stranih filmova, ali su samo strana ostvarenja ulazila u konkurenciju za glavnu nagradu, odnosno dlazak u London na filmski festival koji će biti održan u martu.

"Zadovoljstvo mi je što sam i ove godine imao čast da budem u žiriju ovog filmskog takmičenja. Pristiglo je mnogo zanimljivih filmova, ali smo se Anica Dobra i ja jednoglasno dogovorili oko pobednika u obe kategorije. Drago mi je što se na ovaj način stimuliše kreativnost mladih da se bave filmom", rekao je za Novosti glumac i član žirija Gordan Kičić.

Anica Dobra je istakla da je od ovog takmičenja očekivala zabavu, inspiraciju i dobre ideje, i da je pobednik odlučen isključivo na osnovu kreativnosti i talenta.

Pogledajte nagrađeni film:



Autor: B.B.
Izvor: Novosti
Foto: Screenshot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>