Svet

Region

Novi glavni trener Novaka Đokovića legendarni Boris Beker

Stručnom štabu našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića pridružiće se u narednoj sezoni legendarni nemački teniser Boris Beker, i to u ulozi glavnog trenera drugog reketa sveta.

Novi glavni trener Novaka Đokovića legendarni Boris Beker



Novak Đoković glavni favorit za trofej na Australijan Openu
Slavni igrač iz Nemačke pridružiće se izuzetno uspešnom Noletovom timu: Marjanu Vajdi, Miljanu Amanoviću i Gebhardu Filu Griču, a putovaće na turnire u Melburnu (Australijen open), Dubaiju, Majamiju, Monte Karlu, Rimu, Rolan Garosu, Vimbldonu, Sinsinatiju, US Open, Šangaj, Pariz i London.

Đoković i Beker počeće sa zajedničkim treninzima narednih dana, kada kreću sa pripremama za prvi Gren Slem sezone u Australiji, koji počinje 13. januara 2014. Marjan Vajda ostaje trener u timu i nalaziće se uz Đokovića na takmičenjima u Indijan Velsu, Madridu, Torontu i Pekingu, stoji na Novakovom sajtu novakdjokovic.com.

Novak Đoković bacio reket, i latio se kutlače i šerpe! (Foto)
"Drago mi je što ću sarađivati sa Borisom Bekerom i verujem da će mi njegovo ogromno tenisko znanje i iskustvo pomoći u želji da osvojim nove pehare sa najvećih takmičenja. Takođe, reč je o odličnom čoveku, sjajnoj osobi i lako će se uklopiti u naš tim. Mislim da ćemo sa Borisom dobiti novi, sveži pristup, a u kombinaciji sa Vajdinim dugogodišnjim iskustvom u radu sa mnom i njegovoj proceni svih važnih segmenata igre imamo dobitnu kombinaciju. Ciljevi za narednu sezonu su pre svega vezani za nove titule na Gren Slemovima i Mastersima. To su turniri koji imaju najveći značaj na ATP turu i želim da nastavim da se dokazujem baš na ovim takmičenjima. Tim je sada pojačan, i nadamo se maksimalnim rezultatima", izjavio je Novak.

Legendarni nemački teniser nekadašnji je svetski broj jedan u belom sportu, šest puta je osvojio grend slem, ima zlatnu olimpijsku medalju u dublu, a upamćen je i kao najmlađi šampion Vimbldona, sa 17 godina. U bogatoj karijeri je ostvario 713 pobeda u singlu i uzeo 64 ATP titule, a u Dejvis kupu sa Nemačkom dva puta je dolazio do titule 1988. i 1989.

"Ponosan sam što me je Novak pozvao da budem njegov glavni trener i radujem se budućoj saradnji. Uveren sam da možemo da ostvarimo velike rezultate i učiniću sve što mogu da mu pomognem u napadu na nove Gren Slemove i druge titule", rekao je Beker.

Marjan Vajda je uz Novaka od 2006. godine i kako ističe, zajedno sa Novakom je doneo odluku o pojačanju stručnog štaba i angažovanju Bekera.

Autor: B.B.
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>