Ljubav

Style

Da li treba da imate seks kada ste loše volje?

Muškarci i žene seksu pristupaju na prilično različit način, a urbani mitovi tvrde da su muškarci raspoloženi za seks uvek, dok je kod žena situacija malo složenija.

Da li treba da imate seks kada ste loše volje?



Koliko god da seks donosi blagodeti u vezu, ali i pojedinačno svakom partneru, ima situacija u kojima su žene definitivno u pravu kada ne žele seks, a to se naročito odnosi na stresne situacije.

Naime, najnovije istraživanje u kojem je učestvovalo skoro dve hiljade žena i muškaraca, objavljeno u časopisu "Journal of Sex Research", pokazuje da su žene kojima u stresnim situacijama raste želja za seksom ujedno i sklone rizičnim ponašanju u takvim okolnostima.

Istraživanje otkriva i da su žene ređe od muškaraca spremne na seks u tužnom ili anksioznom raspoloženju ili kada su pod stresom, ipak one kojima u takvim situacijama želja za seksom postaje sve jača spremnije su na rizičniji seks nego inače.

Međutim, posledica takvog ponašanja je i činjenica da su se žene koje su stupale u odnose pod stresom ili nekom drugom nelagodom posle i žalile, odnosno da su se osećale mnogo gore nego pre nego što su imale seks.

Autor: M.P.
Izvor: metro-portal.hr
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>