Region

Svet

Region

U Centralnom zatvoru snimljena poslednja klapa filma o Žarku Lauševiću!

U Centralnom zatvoru u Beogradu snimljena je poslednja klapa dokumentarno-igranog filma "Lauš" o glumcu Žarku Lauševiću, za koji scenario i režiju potpisuje Branka Bešević-Gajić.

U Centralnom zatvoru snimljena poslednja klapa filma o Žarku Lauševiću!



Film, čija je premijera zakazana za 22. februar 2014. u centru "Sava", govori o preseku vremena koje je doprinelo tragediji koja se dogodila u glumčevom životu. Podsetiće na pojavu nacionalizma, odgovoriće zašto je glavni akter ove priče nosio pištolj, kao i o njegovom životu pre i posle 1993. godine, kada je nakon svađe u kafani u Podgorici u samoodbrani usmrtio dve i ranio jednu osobu, zbog čega je osuđen na 15 godina zatvora.

Igrani delovi govore o težini koja pritiska glavni lik, o patnji kroz koju prolazi, kajanju i svemu što i danas oseća. Ne otkrivajući celo lice glumca, detaljima tela i atmosferom zatvorske ćelije, predstavljeno je njegovo duševno stanje, navodi se u saopštenju rediteljke filma.

Ovaj projekat za autorku ima izuzetan kulturološki značaj jer predstavlja ličnost koja je zauzimala posebno mesto u dramskoj umetnosti i zemlji u kojoj je rođena. Lauševićev život je, naime, nakon tragedije, postao teži i od same smrti. Kako se dodaje u saopštenju autorke projekta, baveći se Lauševićem, mi u stvari govorimo o nama, jer predstavljamo dokument jednog vremena.

Prva klapa filma koji ćemo gledati sledeće godine, pala je ispred Jugoslovenskog Dramskog pozorišta, a na filmu je rađeno tri godine.

Lik Lauševića tumači Andreja Maričić, dok će u filmu govoriti:Branislav Lečić, Slavko Štimac, Dragan Bjelogrlić, Irfan Mensur, Slobodan Ćustić, Petar Božović, Andreja Maričić, Svetislav Goncić, Toma Fila, Borka Pavićević, Jovan Ćirilov, Darko Bajić, Svetozar Cvetković i drugi.

Autor: T.I.
Izvor: Tanjug
Foto: nocnizivot.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>