Svet

Region

Novak Đoković kineski car: Osvojio masters u Šangaju! (Foto)

Novak Đoković uspeo je da odbrani titulu na mastersu u Šangaju pošto je posle veoma uzbudljivog meča i velike borbe u finalu savladao argentinskog tenisera Huana Martina del Potra sa 6:1, 3:6, 7:6(3). Nole je trofejom zadržao poene od prošle godine, te održao korak za prvim teniserom sveta Rafaelom Nadalom, pa sada ima 400 poena manje od Španca.

Novak Đoković kineski car: Osvojio masters u Šangaju! (Foto)



Srbin je u finalu turnira u Šangaju pobedio Huan Martina Del Potra, dan nakon što je Argentinac savladao Rafaela Nadala. Novak je briljantno osvojio prvi set, Huan Martin u drugom počeo da odlično servira, ali mu ni to nije pomoglo u trećem, odlučujućem.


Foto: AP

Đoković je pri vođstvu 5:4 u gemovima imao dve meč lopte, ali ih nije iskoristio. Propušteno je nadoknadio u nastavku meča, osvojivši turnir pobedom u taj-brejku 7:3. Meč je trajao dva sata i 32 minuta, a Srbin je trijumfom odbranio trofej! To je njegov peti ove sezone, a 39. u karijeri. Del Potro ostaje na tri pobede u 10 do sada odigranih međusobnih duela dvojice tenisera.


Foto: Beta/AP/Eugene Hoshiko

"Pre svega bih čestitao Novaku, pobedio si me u velikoj borbi. Teško je pobediti te, čak i na podlozi koja mi odgovara. Ti i tvoj tim imate sjajnu godinu za sobom", čestitao je Del Potro rivalu.

"Čestitam ti na fantastičnoj nedelji, odličan si čovek, odličan si igrač i zaslužio si ovaj trofej koliko i ja, šta mogu drugo da ti kažem, čoveče? Želim da budem fin", rekao je Đoković Argentincu, pa mu prišao i zagrlio ga.


Foto: AP

Srpski as je ponovio ono što je uradio i 2012. godine - zavladao je Pekingom i Šangajom, a ovom pobedom osvojio je svoju sedmu titulu u Kini.

Autor: M.P.
Izvor: Blic, Mondo
Foto naslovna: AP

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>