Ostalo

Sme�no

Ne nasedajte na lažne poruke o naplaćivanju Vibera i WhatsAppa!

Tokom proteklih nekoliko dana brojni korisnici Vibera i WhatsAppa dobili su poruke u kojima se upozorava da će uskoro (za WhatsApp već od ove subote) početi naplata ovih popularnih servisa za komunikaciju.

Ne nasedajte na lažne poruke o naplaćivanju Vibera i WhatsAppa!



U lažnim porukama stoji da, ako korisnici i dalje žele besplatno koristiti ove aplikacije, tu poruku upozorenja moraju poslati najmanje deset ili dvadeset osoba iz adresara koji koriste ove servise. S obzirom na veliku popularnost i veliki broj korisnika WhatsAppa i Vibera, brojni su korisnici u Srbiji, ali i u nekim zemljama regiona počeli da šalju ove poruke svim osobama iz adresara te se brzo proširila vest kako počinje naplata ovih servisa.

Međutim, kao i u brojnim slučajevima do sada, reč je o prevari i lažnim porukama te niti na društvenim mrežama niti na internet stranicama Vibera i WhatsAppa nema nikakvih podataka o skorašnjem početku naplaćivanja korišćenja njihovih usluga. Ako ste dobili ovakve poruke ignorišite ih i ne prosleđujte ih dalje.

Slične lažne poruke širile su se internetom i ranije - verojatno najpoznatije su bile prevare vezane za naplatu korišćenja Facebooka i zaštite privatnosti kada su news feedovi ove mreže bili prepuni statusa koje su ljudi 'morali' objaviti kako bi mogli nastaviti koristiti Facebook besplatno, odnosno kako bi zaštitili sadržaj na njemu.

Inače, Viber je besplatan za korišćenje svim korisnicima, dok je WhatsApp besplatan za korišćenje prvu godinu dana, nakon čega je potrebno platiti 99 centi za godišnju pretplatu. 

Autor: B.B.
Izvor: Dnevnik.hr
Foto: Screenshot/Android market

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>