Svet

Region

Umro Ramiz Karaeski iz Ezela (Foto)

Turski filmski i pozorišni glumac Tuncel Kurtis preminuo je u 77. godini života, javlja Anadolu Agency (AA). Odigrao je odličnu ulogu u popularnoj turskoj seriji "Ezel", koja je emitovana i u našoj zemlji.

Umro Ramiz Karaeski iz Ezela (Foto)



Kurtis je igrao u brojnim filmovima i serijama i stekao bogatu glumačku karijeru, a likovi koje je tumačio bili su veoma zapaženi, prvenstveno zbog velike harizme koju je posedovao, kao i razvijene narativne sposobnosti.

Međunarodnu slavu stekao je u turskim serijama "Asi" i "Haci", a nezaboravna uloga je lik Ramiza Karaeskog iz hit serije "Ezel" i Ebusuud-efendije iz serije "Sulejman Veličanstveni".


Foto: akdenizsonbaski.com

Tuncel Kurtis je rođen u Kocaeliju 1936. godine. Studirao je pravo, filologiju, filozofiju, psihologiju i istoriju umetnosti, ali ni na jednom fakultetu nije diplomirao. Radni vek počeo je kao šef rasvete u pozorištu, a u glumačke vode ušao je 1959. godine.

Dobitnik je brojnih glumačkih nagrada i priznanja, a na 48. Filmskom festivalu "Zlatna narandža'" u Turskoj , novembra 2011. godine, dobio je i priznanje za životno delo.

Preminuo je 27. septembra 2013. godine, prenosi Anadolu Agency.

Autor: B.B.
Foto: milliyet.com.tr

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>