Svet

Region

33 godine od smrti Elvisa Presleya

Danas je tačno 33 godine od kada je Kralj roka Elvis Presley preminuo od prekomerne količine droge. Obožavaoci ovog velikana okupili su se još noćas ispred njegove kuće i uz paljenje sveća obeležili godišnjicu Elvisove smrti.

33 godine od smrti Elvisa Presleya



Poslednjih par nedelja fanovi iz celog sveta počeli su da se okupljaju ispred zidina njegovog imanja pod imenom Graceland, gde su održavali sastanke , organizovali su takmičenja u imitiranju, a sve to su začinjavali puter kikirikijem i sendvičima od banana, što je bila omiljena hrana pokojnog Elvisa Prisleya.

Zaludevši milione ljudi svojim jedinstvenim stilom, glasom, pevanjem, plesom, Elvis je još tokom života postao legenda. Devojke su padale u nesvest na njegovim koncertima, a muški rod mogao je da bude samo ljubomoran. Uz veliku slavu i bogatsko došla je i droga sa svim  posledicama koje sa sobom nosi. Na žalost, za razliku od rock zvezda kao što su Mick Jagger, Rod Stewart ili Eric Clapton, Elvis se nije uspeo otarasiti loših navika koje su koštale života. Da nikada nije ni prežaljen niti zaboravljen, svedoče hiljade obožavatelja koji se svake godine na današnji dan prisećaju istinske muzičke ikone i najvećeg Kralja muzike.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>