Svet

Region

Zašto se Kim Kardašijan porodila pet nedelja pre termina?

Rijaliti zvezda Kim Kardašijan porodila se pet nedelja pre termina i na svet donela devojčicu koja je odmah smeštena u inkubator.

Zašto se Kim Kardašijan porodila pet nedelja pre termina?



Posle porođaja  Kim Kardašijan pokrenute su kladionice oko toga kako će se devojčica zvati, ali nikako da neko ispriča zašto se Kim porodila pre termina. Naime, na pregledu su lekari obavestili 32-godišnju starletu da postoji pretnja od preeklampsije.

Preeklampsija je stanje opasno po život koje karakterišu visok pritisak i proteini u mokraći. Posledica je sužavanje krvnih sudova pa samim tim i visok krvni pritisak i smanjen protok krvi u organizmu. Sve ovo, logično, može uticati na bebu jer utiče na skoro sve organe u telu, bubrege, jetru pa i mozak.

U slučaju da se dotok krvi u matericu smanji, moglo bi da dođe do velikih problema sa bebom kao što je slab rast, premalo plodove vode i odvajanje posteljice od zida materice pre porođaja, a život ove devojčice tada bi bio ozbiljno ugrožen.

Zato se Kim porodila pet nedelja pre termina i spasila život svoje ćerkice. U subotu uveče, sat ipo posle ponoći prirodnim putem na svet je donela devojčicu, a beba je smeštena u inkubator i za sada se obe dobro osećaju. Međutim, lekari su upozorili Kim da problem sa visokim pritiskom još uvek nije rešen, jer može prouzrokovati probleme i nakon porođaja.

Autor: M.P.
Foto: olsen-twins-news.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>