Ljubav

Style

Pet najčešćih razloga zbog kojih žene varaju

Žene varaju muškarce zbog mnogo razloga, ali je moguće izdvojiti pet. Prvi razlog za prevaru je ukoliko se žena oseća potcenjeno i ako je partner ignoriše.

Pet najčešćih razloga zbog kojih žene varaju



Žene koje se osećaju kao čistačice, osobe koje izdržavaju porodicu ili dadilje više nego devojke ili žene, češće će potražiti pažnju i poštovanje negde drugde.

Razlog za prevaru može biti i nedostatak intimnosti, jer žene žele povezanost sa svojim partnerima kroz neseksualnu emotivnu interakciju, kao što su dodiri, poljupci, maženje, pokloni i slično.

Nezadovoljstvo partnerom kod žena proizvodi potrebu da pronađu drugu seksualnu ili romantičnu vezu.

Dosada i usamljenost su takođe razlozi za prevaru. Ukoliko su žene same duže, one počinju misliti da u njihovom životu nema ničeg značajnog, pa su zbog toga sklone povremenim seksualnim ili romantičnim aferama. Afere im pomažu da ispune prazninu u svom životu.

Neke žene imaju nerealna očekivanja od dugogodišnjih partnera ili muževa, a kada se razočaraju, traženje pažnje na drugom mestu smatraju opravdanim.

Žene mogu patiti i od poremećaja intimnosti. Traume iz detinjstva ili seksualna zlostavljanja često dovode do seksualne zavisnosti kod žena (i muškaraca) ili čestih prevara. Konstantnost i osećaj važnosti mogu tražiti kroz intenzivnu romantičnu ili seksualnu aktivnost.

Autor: B.B.
Izvor: klix.ba
Foto: ivillage.ca

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>