Region

Svet

Region

Ivan Herceg o seriji Larin izbor: Jakov je neodlučan i irealno dobar (Foto)

Hrvatski glumac Ivan Herceg u popularnoj telenoveli "Larin izbor", koja se svakog radnog dana emituje na televiziji B92, igra nepopravljivog romantičara Jakova Zlatara, spremnog na sve da se izbori za pravu ljubav.

Ivan Herceg o seriji Larin izbor: Jakov je neodlučan i irealno dobar (Foto)



Ivan je Zagrepčanin, Jakov Zlatar - Splićanin. Prvi je na kopnu, drugi na moru. Kada je svoj život "menjao" za Zlatarev, Ivan je na trenutak pomislio da bi i stvarno mogao da ga živi.

Vama je Jakov Zlatar već stari "prijatelj", ali mi ga u Srbiji tek upoznajemo. Hoćete li nam ga zato, u par reči, opisati?

"Plemenit, moralan, principijelan, drži do svojih načela, kapetan čvrstog karaktera!"



Pevaju li vam zbog njega onu staru pesmu od Magazina "Sve bi seke ljubile mornare"?

"Možda tiho i potajno u sebi! :) Puno sam vremena proveo po Dalmaciji, ali nijedna mi nije zapevala baš tu pesmu."

Obojica ste, rekli ste, borci za ljubav. Šta mu, ipak, zamerate u ljubavi i u ostalim sferama?

"Pa nekad bih ga opalio po glavi jer je neodlučan, i jer je ponekad irealno dobar, a u nekim situacijama čak i slep pored zdravih očiju, kako bi se reklo."


Foto: B92

Susrećete li se sa opaskama da vas prečesto ima u sapunicama? Koji je vaš argument da su one posao kao i svaki drugi?

"Pa kao sto sam već negde izjavio, mislim da su telenovele takođe jedan oblik glumačkog posla, i smatram da je definitivno jedan od težih, uzevši u obzir uloženi napor i koncentraciju koju taj format zahteva. To iziskuje svakodnevno provođenje na setu po 15 -16 sati, enormne količine teksta s kojima se moraš glumački snaći u trenutku, tako da svako ko je imao priliku to raditi, siguran sam da zna kakav je to glumački dril."

Koliko vas trenutno ima u pozorištu?

"Trenutno me nema, jer jednostavno nisam imao vremena da se posvetim tome i da bilo što započnem s obzirom da sam neprestano u projektima."

Navikli smo da vas gledamo u ulogama "dobrica". Da li vam je to malo dosadilo?

"Normalna je stvar da promena dobro dođe u svemu pa tako i u različitosti likova koje igraš. Imao sam priliku i da odigram negativca i moram priznati da ti takva vrsta uloge daje puno veći prostor i manevar za igru. Sve što napraviš, ne možeš preterati, za razliku od dobrica koji su uglavnom trpni i suzdržani dramski junaci, tako da je igrati negativca po meni zanimljivije i intrigantnije."


Foto: Index.hr

Koja je nekada bila vaša alternativa za glumu? Koji je bio taj prelomni trenutak za odabir profesije?

"Celi život bavio sam se sportom, tako da bi verovatno nastavio u tom pravcu, međutim, očito je bilo suđeno da krenem u glumu nakon srednje škole. Jednostavno mi se svidela ta glumačka čarolija koja može ostavit dojam svojom pričom i poukom".

Poželite li ponekad da vam se javna scena nije dogodila? Gde u takvim momentima "bežite", koja je vaša oaza mira?

"U trenucima napora, umora i stresa jednostavno se povučem sam sa sobom, opuštam se u prirodi i meditiram. Osim toga kvalitetan trening takođe pomogne."

Znamo da se baš ne hvalite neretkim "prozivkama" da ste jedan od najseksepilnijih Hrvata. Nedavno ste poneli i titulu najglamuroznije osobe. Šta vam je od toga draže da se priča o vama?

"Mislim da je svakom glumcu najdraže kad se priča o njegovim glumačkim dostignućima i uspesima, iako i ove ostale titule laskaju na neki način, lagao bi svako kad bi rekao drugačije."


Foto: Index.hr

Gde je sport danas u vašem životu?

"S obzirom da sam završio snimanje sad se napokon mogu posvetiti i svojoj drugoj ljubavi - sportu."

Jeste li nekada bili u Beogradu? Ako jeste, šta vam se najviše dopada, a ako niste - jeste li od srpskih kolega dobili preporuku kuda da idete, šta da posetite?

"Bio sam pre nekih 7 godina kad sam snimao film "Nije kraj", i moram reći da mi je ostao u jako lepom sećanju i nadam se da ću ga uskoro opet posetiti! Jako sam uživao u vašim specijalitetima i odlično sam se proveo u vašim noćnim klubovima."

Autor: B.B.
Izvor: Novosti
Foto: Larin izbor, Index.hr, B92

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>