Svet

Region

Novak Đoković očitao lekciju Dimitrovu i lako stigao do 500. pobede (Foto)

Novak Đoković se plasirao u osminu finala Rolan Garsoa, pobedom nad Bugarinom Grigorom Dimitrovim sa maksimalnih 3:0 (6:2, 6:2, 6:3) i tako stigao do 500. pobede u karijeri.

Novak Đoković očitao lekciju Dimitrovu i lako stigao do 500. pobede (Foto)



Prvi teniser sveta i prvi nosilac na gren-slemu u Parizu savladao je 23-godišnjeg Bugarina i pokazao mu kako se igra. Na glavnom terenu, očitao je lekciju prvom Bugarinu koji je u istoriji tenisa u toj zemlji prošao 2. kolo na Rolan Garosu.

Grigor Dimitrov će pamtiti pobedu u Madridu, ali se čini da će još dosta vode proteći Dunavom pre nego opet zabeleži trijumf. Prvi reket sveta je sa maksimalnih 3:0 obezbedio plasman u sledeću rundu drugog gren slem turnira.



Novak Đoković se tako revanširao Bugarinu za poraz u Madridu pre mesec dana. Koliko je bio dominantan govori podatak da je Dimitrov napravio samo jedan brejk i to u trećem setu.

Bugarin nije igrao uopšte toliko loše, ali Nole ništa nije poklanjao. Sve je vraćao, pritiskao je bekhend rivala i u petom gemu je stigao do još jednog brejka (4:1). Kraj drugog seta bio je identičan prvom, Đoković je dobio preostala dva servis gema i lakše nego što se očekivalo stigao je na korak od pobede.

Pri rezultatu 4:3 za Srbina u trećem setu, Novak je dobio masažu ramenog dela desne ruke. Srećom, nije bilo ništa što bi trebalo da brine ni njega ni navijače, pa je Nole nakon četvrte meč lopte i posle sat i 44 minuta igre lako priveo meč kraju.



Autor: B.B.
Izvor: B92, Telegraf
Foto: rolandgarros.com, orange.co.uk

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>