Region

Svet

Klapa Kambi a capella u Domu sindikata

Klapa Kambi će na koncertu 18. aprila u beogradskom Domu sindikata promovisati album "Piva klapa Kornelija" i započeti festival Todo Mundo.

Klapa Kambi a capella u Domu sindikata



Na albumu su Kovačeve kompozicije "Pjevam danju, pjevam noću", "Zvao sam je Emili", "Stanica Podlugovi", "Jedna zima s Kristinom", "Pjesmo moja"...u aranžmanima i produkciji Olje Dešića.

CD "Piva klapa Kornelija" objavila je za srpsko tržište Kovačeva produkcijska kuća KK Music Production, a može se naći u Beogradu u prodavnicama "Jugoton" u Nušićevoj 27, Dallas Shop u knjižari Vulkan u Sremskoj i u PGP-ovoj prodavnici u Makedonskoj ulici.

"A kapela (a capella) pevanje zahteva preciznost u intonaciji i zajedničkom nastupu, veće su dinamičke amplitude, a u dodatku, moje pesme dobile su mediteransku klimu uz smokve, morsku so i prošek", kaže Kovač kako u izvođenju klape Kambi zvuče "Ti si mi u krvi" i ostale pesme sa CD albuma "Piva klapa Kornelija".

Kambi je prva dalmatinska klapa koja će održati samostalni koncert u Beogradu, gde će se predstaviti sa jedinstvenim a capella izvedbama ex-yu pop hitova autora, kao što su Kovač, Gibonni, Neno Belan i drugi, uz obavezne izvorne dalmatinske pesme i svoje autorske pop-crossover stvari.

U svojoj diskografiji klapa Kambi je zabeležila obrade Gibonnijevih hitova kao što su "Libar", "Oprosti", "Judi, zviri i beštimje", uz "Cesaricu", pisanu za Olivera Dragojevica, a 2012. godine stigla je prestižna nagrada Porin u Hrvatskoj za album "Zar više nema nas", na kome su hit Nene Belana "Rijeka snova", klasik Bijelog dugmeta "Sve ce to mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš"...

Ulaznice za koncert klape Kambi u četvrtak, 18. aprila, su u prodaji na blagajni Doma sindikata i preko mreže Eventim.

Autor: B.B.
Foto: Svet Plus

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>