Region

Svet

Region

Branko Tomović glumi Nikolu Teslu! (Foto)

Branko Tomović, srpski glumac koji živi i radi u Nemačkoj, igraće Nikolu Teslu u američkom filmu “Ludi naučnik”, čije snimanje počinje u avgustu u Pitsburgu!

Branko Tomović glumi Nikolu Teslu! (Foto)



Nakon nekoliko krugova kastinga, reditelj i scenarista Majkl Anton je odlučio da slavnog naučnika glumi Tomović, koji kaže da za njega ova uloga predstavlja veliku čast, ali i ogromnu odgovornost.



"Tesla je bio neverovatan čovek i veliki je izazov za svakog glumca. Scenario Majkla Antona je odlično pisana biografija koja prikazuje Teslu kao jedinstvenu ličnost i opisuje koliko je on bio genijalan, ekscentričan, ambiciozan i izuzetan čovek. Film će dokazati da on nije bio ludi naučnik, već jedan od najvećih mozgova i istraživača koji su ikada živeli. Nikola Tesla je jedan od mojih najvećih idola, i iako već znam mnogo o njemu, čeka me još mnogo posla dok snimanje počne, jer potpuno sam posvećen ovom projektu i želim da sve uradim na najbolji način", priča Branko Tomović i dodaje da se producentima kao i reditelju veoma svidela ideja da Teslu igra srpski glumac.

"Anton i njegovi saradnici smatraju da će na taj način Teslin lik biti uverljiviji i jači, i da će se na taj način napraviti ubedljiviji kontrast između njega i američkih likova, Edisona, Morgana i drugih. Na kastingu sam morao da pripremim nekoliko scena Tesle u različitim godinama, a u jednoj od njih sam se “pretvorio” u naučnika u sedamdesetim godinama. Ekipi su se svideli moji probni snimci i nakon razgovora sa režiserom sam dobio ulogu", zaključio je Tomović.



Snimanje ostvarenja koje će producirati “Silvermask Production” i “North Shore Pictures” počinje krajem avgusta u Pitsburgu, a reditelj Majkl Anton kaže da je Tomović savršen za ulogu Tesle.

"Znali smo da ukoliko želimo da Teslin život predstavimo na pravi način, moramo da pronađemo sjajnog glumca koji razume lik koji igra i koji može da se izbori sa svim izazovima koje ova uloga nosi. Ostali smo bez reči kada smo videli Brankovu minijaturu na kastingu, i više se nismo dvoumili, on je bio jedini mogući izbor", objasnio je Anton.

Autor: M.P.
Izvor: Telegraf
Foto: Silvermask Production
Foto Naslovna: Ilustracija/Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>